Latvijas tenisisti samazina Ungārijas izlases pārsvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Deivisa kausa izlase sestdien izbraukumā izcīnīja pirmo uzvaru Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas mačā pret Ungārijas tenisistiem, tādējādi turpinot cīņu par uzvaru visā mačā.

Sestdienas dubultspēlē Ernests Gulbis un iepriekš savainotais Andis Juška ar rezultātu 6-7 (5:7), 6-3, 6-4, 6-2 uzvarēja Atilu Balāžu un Kornēlu Bārdocki.

Juška dubultspēļu rangā ieņem 249.vietu, bet Gulbis atrodas 542.pozīcijā. Savukārt Bārdockis un Balāžs ieņem attiecīgi 824. un 1072. vietu.

Pirmajā dienā piektdien tika aizvadītas divas vienspēles. Vispirms ATP ranga 80.vietā esošais Latvijas izlases līderis Gulbis ar rezultātu 7-6 (9:7), 3-6, 4-6, 6-4, 2-6 piekāpās ranga 544.pozīcijā esošajam Mārtonam Fučovičam, bet pēc tam Deniss Pavlovs, kurš pasaules rangā atrodas 620.pozīcijā, ar 3-6, 7-6 (7:2), 2-6, 2-6 zaudēja Ungārijas izlases līderim Ādamam Kelneram, kurš rangā ir 346.vietā.

Pavlovs vienspēlē aizstāja savainojumu guvušo Jušku.

Līdz ar to Latvijas izlase tagad zaudē ar kopējo rezultātu 1-2.

Svētdien plānotas pēdējās divas vienspēles, kurās Gulbim un Pavlovam plānots mainīties pretiniekiem, tomēr komandu kapteiņi izmaiņas katra mača dalībnieku vidū var veikt vēl īsu brīdi pirms tā sākuma.

Latvijas izlases sastāvā iekļauts arī jaunais Mārtiņš Podžus (1794. pozīcija pasaules rangā).

Abu izlašu cīņa risinās Ungārijas pilsētā Ņīreģhāzā telpās uz paklāja seguma, kas ir diezgan piemērots arī Gulbim un Juškam.

Līdz šim abas komandas savā starpā nebija spēlējušas, tāpēc norises vietu noskaidroja izlozē.

Latvijas izlase jaunākajā Deivisa kausa izcīņas rangā atrodas 50.vietā, bet Ungārija ieņem 47.pozīciju.

Lai atgrieztos Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, Latvijas komandai kopumā būs jāizcīna trīs uzvaras.

Izšķirošajā, trešajā, kārtā šā pāra uzvarētāji spēkosies ar spēcīgās Ukrainas un Kipras dueļa uzvarētājiem, bet zaudētājiem Deivisa kausa sezona būs noslēgusies.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Latvija pārspēja Ēģipti ar rezultātu 3-2, tomēr uzvaru tā bija nodrošinājusi jau pirms pēdējās cīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu