Krievija otrajam posmam piesaka trīs jaunus hokejistus; Francija - divus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: (arh. foto).

Viena no Latvijas izlases pretiniecēm pasaules hokeja čempionāta otrā posma turnīra E apakšgrupā Krievijas valstsvienība pieteikusi trīs jaunus spēlētājus, bet Francija - divus.

Krievi pieteikuši vārtsargu Vasīliju Košečkinu (Toljati "Lada"), aizsargu Konstantīnu Korņejevu (Maskavas CSKA) un uzbrucēju Sergeju Mozjakinu (Mitišču "Atlant").

Savukārt Francijas izlasei pievienojušies aizsargs Garijs Leveks (Briansonas "Alpes Provence") un uzbrucējs Sirils Papā ("Villard-de-Lans").

Tikmēr Latvijas izlases pirmajai pretiniecei E apakšgrupā Šveicei pievienosies aizsargs Janiks Vēbers (Hemiltonas "Bulldogs", AHL) un uzbrucējs Tibo Monē (Cīrihes "ZSC Lions").

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Ņūdžersijas "Devils" sezonu aizvadījušo Džoniju Uduju, kurš šosezon 82 regulārās sezonas spēlēs guva septiņus vārtus un izpildīja 29 rezultatīvas piespēles, pieteikusi Zviedrijas valstsvienība. Arī Zviedrijas izlase nākamo posmu aizvadīs E apakšgrupā, tomēr tai ar Latviju vairs jātiekas nebūs.

Tāpat Zviedrijas izlasi papildinājis aizsargs Kārls Gunnašons ("Linkopings"), bet ASV izlasei pievienojušies NHL kluba Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Džo Pavelskis.

F apakšgrupā Somijai pievienojies vārtsargs Jūso Riksmans (Helsinku "Jokerit") un Igaunijas pilsētā Narvā dzimušais uzbrucējs Leo Komārovs (Lahti "Pelicans"). Kanādas izlasē spēlēs aizsargi Marks Eduards Vlasičs (Sanhosē "Sharks") un Breidons Koburns (Filadelfijas "Flyers"), Baltkrievijas izlasi papildinājis uzbrucējs Mihails Stefanovičs (Kvebekas "Remparts", QMJHL), Čehiju vārtsargs Lukašs Mensators (Karlovi Vari "Energie"), bet Slovākiju aizsargs Ivans Svarni ("Litvinov") un uzbrucējs Mihals Maho ("MHC Martin").

Austrija, kas spēlēs turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā (G apakšgrupā), pieteikusi vārtsargu Bernardu Štarkbaumu (EC VSV "Villach") un uzbrucēju Haraldu Ofneru (Insbrukas "Haie"). Tikmēr cita G apakšgrupas komanda Vācija pieteikusi aizsargu Nikolaju Geču (Hannoveres "Scorpions") un uzbrucēju Andrē Rankelu (Berlīnes "Esibaren"). Tomēr Vācijas izlase no augstākās divīzijas izkrist nevar, jo šajā valstī notiks nākamā gada pasaules čempionāts.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas izlase pirms otrā posma spēlēm pieteikusi aizsargu Oskaru Bārtuli, kurš sezonu aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Filadelfijas "Phantoms", un uzbrucēju Alekseju Širokovu, kurš nesen pārgāja uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Habarovskas "Amur".

Jau ziņots, ka Latvijas izlase apakšgrupu turnīrā ierindojās trešajā vietā un nākamo spēli aizvadīs ceturtdien plkst.21.15 pēc Latvijas laika, kad E apakšgrupas pirmajā mačā tiksies ar Šveices valstsvienību.

Pēc tam sestdien plkst.17.15 būs jāspēlē ar Franciju, bet svētdien plkst.21.15 Latvijas izlases pretinieki būs Krievijas hokejisti.

Latvijas izlase otro grupu turnīru uzsāks ar diviem punktiem, kas tai ir piešķirti par uzvaru pēcspēles metienu sērijā pār Zviedrijas valstsvienību. Savukārt ASV komandai līdzi nāks četri punkti, bet Zviedrijas komanda sev jau nodrošinājusi trīs punktus.

Krievija E apakšgrupas turnīru uzsāks ar sešiem punktiem, Šveices rēķinā jau ir trīs punkti, bet Francijas izlasei pagaidām punktu nav, jo tā savu vienīgo uzvaru apakšgrupu turnīrā izcīnīja mačā ar Vācijas valstsvienību, kura cīņu par vietu ceturtdaļfinālā neturpinās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu