Intars Spalviņš - divkārtējs Latvijas čempions

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savu gatavību aizstāvēt Latvijas godu Turīnas olimpiskajās spēlēs apliecināja Intars Spalviņš, uzvarot abās Latvijas slēpošanas čempionāta pirmā posma disciplīnās. Šis čempionāta posms bija iezīmīgs ar to, ka tajā piedalījās visi četri Latvijas olimpieši, bez tam, čempionātā startēja rekordskaits dalībnieku.

Pirmajā dienā distancē devās 151 sportists, otrajā - 219. Vai Latvijā sākusi atdzimt arī distanču slēpošana? Trenere Ilze Cekule atzīst, ka šāds dalībnieku skaits priecē.

"Redzam, ka sestdienās, svētdienās Priekuļu kompleksā ir daudz slēpotāju, tātad visa Latvija nav metusies tikai uz kalnu slēpošanu. Cilvēki sapratuši, ka arī distanču slēpošana ir aizraujošs sporta veids un teicama nodarbošanās veselīga dzīves veida uzturēšanai," teica I. Cekule.

Laiks nedēļas nogalē bija neparasti pavasarīgs un, lai arī sniega sega šogad nav padevusies bieza, sacensību rīkotāji bija centušies distances sagatavot iespējami labā kvalitātē. Pastiprinātu interesi par šīm sacensībām rosināja tas, ka dalību bija pieteikuši visi četri slēpotāji, kuri startēs Turīnas olimpiskajās spēlēs - Intars Spalviņš, Valts Eiduks, Oļegs Andrejevs un Oļegs Maļuhins.

Pirmā diena sākās ar duatlonu, kas būs pirmā distance slēpotājiem arī Turīnas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, mūsu slēpotāji tajā nestartēs. Duatlons ir samērā jauna disciplīna distanču slēpošanā, un tajā sportisti sacenšas klasiskajā stilā, tad maina slēpes un otru distances pusi slēpo brīvajā stilā. Vīrieši sacentās 7,5 + 7,5 km distancē. O. Maļuhins šajā distancē nestartēja, jo klasika nav viņa stiprā puse. Kā jau biatlonists, viņš pieradis pie brīvā stila.

Sākumā vadībā izvirzījās olimpieši V. Eiduks, I. Spalviņš un O. Andrejevs, kuriem sekoja divu iepriekšējo olimpiāžu dalībnieks Juris Ģērmanis. Vietu sadalījums noskaidrojās distances otrajā pusē pēc slēpju maiņas. I. Spalviņš spēja atrauties no sekotājiem un finišēt gandrīz pusminūti priekšā V. Eidukam. Trešajā vietā J. Ģērmanis, ceturtais - O. Andrejevs.

Arī otrajā dienā galvenā uzmanība bija pievērsta vīriešu grupai, kurā šoreiz startēja arī O. Maļuhins. Taču arī savā iecienītajā stilā viņš netika uz goda pjedestāla, nācās samierināties ar 4.vietu. Otru uzvaru svinēja I. Spalviņš, otrajā vietā ierindojās alūksnietis J. Pleikšnis, trešajā O. Andrejevs.

I. Spalviņš atzina, ka ar startu ir apmierināts. "Klusībā cerēju, ka izdosies labi nobraukt, lai gan nedomāju, ka izdosies uzvarēt abas dienas. Klasika nav mana stiprā puse, tāpēc duatlonā uzvara ir īpaši svarīga," teica I. Spalviņš.

Šīs bija pēdējās sacensības pirms startiem Turīnā. Jau rīt Latvijas slēpotāji dodas uz olimpiādes vietu, lai aklimatizētos, iepazītos ar trasi, trenētos. I. Spalviņš stāsta, ka šī sezona bijusi pakārtota olimpiādei, un darīts viss, lai maksimāli labāko formu sasniegtu tieši tās laikā.

"Esmu gatavs šim pārbaudījumam. Par rezultātiem nedomāju, jo konkurence šajā sporta veidā ir ļoti liela. Mana distance būs 50 kilometri brīvajā stilā, lai gan startēšu arī sprintā un klasikā," stāsta I. Spalviņš.

Latvijas čempionātā labus rezultātus uzrādīja arī Cēsu rajona slēpotāji. Jāatzīmē Ineses Balodes izcīnītais 12.čempiones tituls. Pie čempionu medaļām brīvajā stilā tika arī Pēteris Petrovskis, Arta Skrebele un Gatis Ganiņš. Mūsu sportisti pārsvarā startēja brīvajā stilā, jo sniega problēmas nav ļāvušas pietiekami labi sagatavoties klasikai, kas nepieciešama duatlonā.

"Ar rezultātiem varam būt apmierināti, jo slidsolis vislabāk pierāda sportistu varējumu. Un tajā mūsējiem rezultāti labi. Dažiem sportistiem ļāvām startēt tikai vienu dienu, jo šajās nedēļās sacensību ir ļoti daudz, tāpēc jādomā, kā sadalīt spēkus, lai labi rezultāti ir visās," saka trenere Ilze Cekule.

Jāpiezīmē, ka brīvajā stilā vīriešu konkurencē trasē devās arī motosportists Kaspars Stupelis, kurš ierindojās 22.vietā 40 slēpotāju konkurencē.

Cēsu rajona slēpotāju rezultāti Latvijas čempionāta 1.posmā. Duatlons. S14 (1+1 km) 2. I. Paškovska, 3. S. Burjote, 5. K. Krūmiņa; V14 (2+2 km) grupā labākais no mūsējiem bija P. Petrovskis, kuram 12.vieta. V16 (3+3 km) 6. D. Lūsa, 10. M. Paeglītis; V18 (5+5 km) 4. V. Dumpis, 5. E.Missa. V21 1. I. Spalviņš, 2. V. Eiduks (Aizkraukle), 3. J. Ģērmanis (Gulbene), 4. O. Andrejevs (Daugavpils)…. 17. Mārtiņš Niklass (Cēsis).

Brīvais stils. V12 (2km) 1. P. Petrovskis, 5. J. Eglīte, 8. A. Pētersons; S12 (2km) 4. Z. Eglīte, G. Gaile, 7. I. Langovska, 9. L. Vozņesenska; V14 (2km) 11. I. Jānsalu; S14 (2 km) 2. S. Burjote, 3. I. Paškovska, 4. K. Krūmiņa. V16 (5km) 6. D. Lūsa, 8. D. Dravants, 10. R. Praulītis; S16 (3 km) 1. A. Skrebele, 3. I. Glāzere, 7. B. Bendika, 9. L. Lozberga; V18 (7,5 km) 1. G. Ganiņš, 3. V. Dumpis, 4. M. Valdbergs; S18 (5km) 6. B. Judina; V 20 (10km) 4. M. Daļeckis, 6. M. Pilsētnieks, 7. J. Gaidelis; S21 (5km) 1. I. Balode; V21 (10 km) 1. I. Spalviņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu