Znaroks šķendējas par izvēles trūkumu sastāva komplektācijā (33)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc pēdējās spēles pasaules čempionātā sarunā ar Latvijas žurnālistiem šķendējās, ka izlasei trūkst konkurences un ka komandas nokomplektēšanai ir grūti atrast 23 spēlētājus.

"Kad šeit iet Latvijas reklāma, kurā rāda, ka mums ir 4000 hokejistu, es domāju, kur viņus dabūt, lai būtu kaut vai 23. Tas ir smieklīgi. Mums praktiski nav konkurences, bet, ja nav konkurences, tad jāņem tie, kas ir. Izvēles vispār nav," sūrojās Znaroks, kam vēl trīs gadus ir spēkā līgums par izlases trenēšanu.

Nosakot sastāvu pasaules čempionātam Vācijā, izvēle bijusi minimāla. "Varēja vēl vienu uzbrucēju [paņemt], bet gandrīz jau nebija ko ņemt, Jekimovs tikai palika. Šobrīd nav lielas izvēles, bet, ja būtu, tad varētu domāt - vajadzēja to paņemt vai labāk to. Bet kā mums ir, salūst viens no uzbrucējiem, Miķelis Rēdlihs aizbrauc atbalstīt sievu svarīgā momentā, bet bērna dzimšana - tā ir svēta lieta, un mēs paliekam bez malējā uzbrucēja, kura vietā jāliek aizsargs," šajā čempionātā ar sastāvu radušās problēmas ieskicēja treneris.

Znaroks pats ar čempionātu nav apmierināts, lai gan kopumā ar šo sastāvu nospēlēts normāli. "Es nekad neesmu apmierināts. Kopumā pirmajai reizei jaunajiem puišiem normāli nospēlējām. Protams, gaidīju vairāk no vecākajiem, bet, kā sanācis, tā sanācis," sprieda Znaroks.

Šis čempionāts kopumā bijis neprognozējams. "Šis ir tāds dīvains čempionāts - Norvēģija divās spēlēs ielaiž 17 golus, iziet pret Šveici un uzvar, tagad gaidot, vai čehi dabūs vai nedabūs punktu pret Kanādu. Nesaprotami, kas notiek."

Kā plusu šajā čempionātā Znaroks uzsvēra debitantu iespēlēšanu izlasē. "Domāju, ka jaunajiem, kuri atbraukuši pirmo reizi, šādi čempionāti par ļaunu nenāk, tā pieredze nekur nepazudīs. Piemēram, Kulda. Viņš ir cīnītājs. Cik gadus viņu neredzējām, jo viņš visu laiku cīnījās izslēgšanas spēlēs Amerikā. Tagad redzējām, atstāja labu iespaidu, un ir skaidrs, ka viņš vienmēr varēs palīdzēt izlasei," piebilda Znaroks.

Tāpat savu iespaidu atstājusi garā sezona visiem spēlētājiem, jo arī cīņas Rīgas "Dinamo" rindās prasījušas daudz spēka un emociju. "Noteikti "Dinamo" paņēma spēkus, bez tam bija arī olimpiāde Vankūverā. Bet, kad nav emociju, spēlēt ir grūti. Hokejā bez emocijām nevar," sacīja Znaroks, piebilstot, ka arī nākotnē var būt līdzīgas problēmas, vien, viņaprāt, "Dinamo" diezin vai varētu nākotnē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā izslēgšanas spēlēs aizcīnīties ļoti tālu.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmdien Manheimā ar 1:3 zaudēja Čehijai. Galīgā vieta, ko izlase ieņems, noskaidrosies otrdien pēc Vācijas un Slovākijas izlašu cīņas, taču jau tagad skaidrs, ka Latvija būs vai nu 11. vietā, ja pamatlaikā uzvarēs Vācija, vai 12. vietā, ja panākumu gūs slovāki.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu