Znaroks: Pēc pirmajiem vārtiem noticējām sev (26)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc uzvaras pār Norvēģiju ar 5:0 bija neapmierināts ar komandas sniegumu pirmajos divos periodos, taču pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem komanda atdzīvojusies un galarezultāts neesot slikts.

(papildināts ar Norvēģijas trenera teikto 9. rindkopā)

"Sākumā pirmos divus periodus nogulējām, pēc pirmajiem vārtiem sākām skriet un izcīnījām uzvaru," preses konferencē sacīja Znaroks.

Spēles pirmā daļa nav izdevusies, jo spēlētājiem pietrūcis emociju. "Grūti no puišiem dabūt emocijas, un pirmajos divos periodos to praktiski nebija. Pirmajā periodā bija garas maiņas pa 50 sekundēm, tāpēc aizgāja daudz spēka un perioda beigas nebija labas. Pēc pirmajiem vārtiem noticējām sev un pēc tam guvām labus vārtus. Žēl tikai, ka tā nespēlējām jau no sākuma," vēlāk Latvijas žurnālistiem atkārtoja Znaroks.

Sākumā nav iznākusi arī spēle vairākumā, taču tas skaidrojams ar pārāk mazo metienu skaitu pa Norvēģijas vārtiem. "Maz metienu, bet tie, kas ir, sanāk ne pārāk labi. Ripa jāceļ augšā," skaidroja treneris. Labi nospēlējis Masaļskis, taču Znaroks cer, ka labākā spēle šajā čempionātā viņam būs pirmdien pret Čehiju. "Ja palikām uz nulles, tad aizsardzībā nospēlējām labi," viņš piebilda.

Norvēģijas izlase ne ar ko neesot pārsteigusi, taču šādās spēlēs, kad uz cīņas gaitu un hokejistu prātiem spiež rezultāta svarīgums, cīņas skaistums paliekot otrajā plānā.

Znarokam ļoti gribētos revanšēties Čehijai par zaudējumu olimpiskajās spēlēs Vankūverā, kad izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvija zaudēja tikai pagarinājumā ar 2:3.

"Rīt [pirmdien] būs rakstura spēle. Čehi šodien atpūtās, mēs patērējām daudz spēka. Puišiem grūti dabūt emocijas, jo ir sezonas beigas, bet līdzšinējā sezona ir bijusi ļoti gara," piebilda treneris.

Znaroks pirms izšķirīgās spēles par vietu ceturtdaļfinālā, kurā Latvijas izlasei der tikai uzvara, bažījās arī par aizsarga Aleksandra Jerofejeva iespējām doties laukumā, jo viņš gurna traumas dēļ pret Norvēģiju spēlēja tikai pēc pretsāpju potes injekcijas.

Savukārt Norvēģijas izlases galvenais treneris Rojs Johansens pēc spēles sacīja, ka pirmie divi periodi bijuši līdzīgi un cīņa gājusi līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. "Pēc ielaistās ripas mēs zaudējām līdzsvaru. Beigu rezultāts ir tāds, kāds ir, un apliecina, ka Latvijas izlase šajā mačā bija spēcīgāka," kapitulāciju atzina Johansens.

Latvijas un Čehijas izlases pirmdien Manheimas SAP arēnā tiksies plkst. 21.15 pēc Latvijas laika.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu