"Tour de France" piedalīsies Smukuļa un Saramotina komandas

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šī gada prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France" piedalīsies pavisam 22 komandas, kuru vidū ir arī Gata Smukuļa pārstāvētā "AG2R La Mondiale" no Francijas un Alekseja Saramotina "HTC-Columbia" no ASV, otrdien paziņoja sacensību organizatori.

Pagaidām gan vēl publiski nav zināms, vai kāds no latviešiem startēs velobraucienā. Smukulis "AG2R La Mondiale" pārstāvēja arī pērn, tomēr dalībai prestižākajā velobraucienā netika pieteikts.

Slavenajā velobraucienā startēs 16 komandas, kas piedalās "Pro Tour" sacensībās visa gada garumā, kā arī vēl sešas organizatoru uzaicinātās komandas, starp kurām pazīstamākā ir ASV vienība "Radioshack", kurā startēs septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs Lenss Ārmstrongs no ASV.

2009.gada velobrauciena uzvarētājs spānis Alverto Kontadors joprojām pārstāvēs "Astana" komandu no Kazahstānas.

Bez jau nosauktajām 2010.gada "Tour de France" piedalīsies arī "BBox Bouygues Telecom", "Cofidis", "Francaise des Jeux" no Francijas, "Caisse d'Epargne", "Euskaltel", "Footon-Servetto" no Spānijas, "Lampre" un "Liquigas" no Itālijas, "Omega Pharma-Lotto" un "Quick Step" no Beļģijas, "Milram" no Vācijas, "Rabobank" no Nīderlandes, kā arī "Saxo Bank" no Dānijas.

Savukārt starp uzaicinātajām komandām vēl ir "Garmin" un BMC no ASV, "Sky" no Lielbritānijas, "Cervelo" no Šveices un Krieviju pārstāvošā "Katjuša".

"Tour de France" šogad sāksies 3.jūlijā Nīderlandes ostas pilsētā Roterdamā un, kā jau ierasts, noslēgsies Parīzē 25.jūlijā. Prologā sportisti sacentīsies astoņu kilometru individuālajā distancē.

Savukārt pirmie trīs sacensību posmi vīsies caur Beļģiju.

Šī gada sacensībās būs pavisam seši kalnu posmi, no kuriem trijos būs arī posmu finišs.

Kopumā riteņbraucēji veiks 3596 kilometrus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu