Tālāk bez Kambalas!??? (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Laikraksta "Diena" šā rīta numurā par atteikšanos kandidēt uz vietu Latvijas izlasē negaidīti ir paziņojis centra spēlētājs Kaspars Kambala. Izlases oficiālā sastāva paziņošana ir paredzēta īpašā preses konferencē pulksten 12.30.

Telefonsarunā ar "Dienu" Kambala vakar apgalvoja, ka pats esot izlēmis atteikties no kandidēšanas uz vietu izlases sastāvā.

"Sapratu, ka tādā basketbola stilā, kādā trenera [Kārļa] Muižnieka vadībā spēlē Latvijas izlase, nav iespējams izmantot manas labākās īpašības," laikrakstam paskaidroja Kambala.

Kambala izlasei pievienojās ar novēlošanos - tikai 22. augustā pēc valstsvienības uzvaras pārbaudes turnīrā Itālijā. Izlases sastāvā viņš aizvadīja četras pārbaudes spēles - ar Īriju, Lietuvu un divreiz pret Kazaņas UNICS, izpelnoties skeptisku un rezervētu novērtējumu no izlases treneriem.

"Paliekot es varētu tikai kaitēt komandai un arī savai reputācijai. Tāpēc paeju malā un dodu iespēju sevi parādīt jaunajiem spēlētājiem. Tas ir mans lēmums, kam piekrita arī treneris," teicis basketbolists.

Tajā pašā laikā izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks "Dienai" kategoriski atteicās šo informāciju apstiprināt, norādot, ka visi punkti uz i, kā paredzēts, tiks salikti šodien paredzētajā preses konferencē pulksten 12.30.

Par Kambalas smagnējo iekļaušanos komandas jaunā galvenā trenera Muižnieka taktiskajā rokrakstā sāka runāt jau labu brīdi pirms Kambalas ierašanās Latvijā (ar vairāk nekā nedēļas nokavēšanos), tomēr pārbaudes spēlēs tas bija grūtāk pamānāms.

Kaspars Kambala - "slam dunk" pret UNICS
Kaspars Kambala - "slam dunk" pret UNICS Foto: AFI

Savā pirmajā spēlē pret Īriju Kambala guva tikai septiņus punktus, taču ar Lietuvu un pirmajā mačā ar UNICS jau bija rezultatīvākais Latvijas izlasē -attiecīgi ar 15 un 16 punktiem. Otrajā spēlē pret Kazaņu viņš guva 11 punktus.

Ja šis basketbolista paziņojums patiešām sakritīs ar izlases vadības viedokli, tad uz Serbiju aizstāvēt Latvijas krāsas dosies šāds spēlētāju ducis:

Latvijas izlases sastāvs Eiropas meistarsacīkstēs

Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Ivars Timermanis, Uvis Helmanis, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants un Kaspars Cipruss.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu