Ceļamaizes uzvara Latvijai (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Gatavojoties Eiropas basketbola meistarsacīkšu finālturnīram, Latvijas vīriešu izlase pēdējā pārbaudes spēlē savā laukumā vakar Rīgā ar 76:70 jau otro reizi divu dienu laikā uzvarēja Krievijas Superlīgas klubu Kazaņas UNICS.

Šī bija 11. Latvijas izlases uzvara pārbaudes spēlēs pirms gaidāmā Eiropas čempionāta, kas 16. septembrī sāksies Serbijā un Melnkalnē. Pa reizei Latvija zaudēja Izraēlas un Lietuvas izlasei.

Jau šo svētdien "trīs zvaigznes" dosies ceļā uz Novisadu, pa ceļam vēl piestājot Maskavā, kur pirmdien pēdējā pārbaudes spēlē mērosies spēkiem ar Krievijas valstsvienību.

Latvijas izlases sastāvu galvenais treneris Kārlis Muižnieks nosauks piektdien. Ja vērtē centra spēlētāju sniegumu, tad divu spēļu summā visbālāk nospēlēja Kaspars Cipruss, un ļoti iespējams, ka tieši viņš būs 13. "liekais".

Otrajā spēlē pret UNICS ar 14 punktiem (2p 6/8) un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Mārtiņš Skirmants, 13 punktus guva Sandis Valters (3p 3/5), 12 - Aigars Vītols (2p 4/4, sm 4/4), bet 11 punkti Kaspara Kambalas kontā (2p 5/11).

Ar deviņām rezultatīvām piespēlēm šajā mačā izcēlās Kristaps Valters.

Pa ceturtdaļām - 22:23, 25:21, 14:20, 15:6.

Pēc spēlēm ar UNICS, Mārtiņš Skirmants, šķiet, var neuztraukties par savu vietu izlases sastāvā.
Pēc spēlēm ar UNICS, Mārtiņš Skirmants, šķiet, var neuztraukties par savu vietu izlases sastāvā. Foto: AFI

Visas spēles garumā rezultāts mainījās par labu te vienai, te otrai komandai, bet atšķirībā no pirmā mača, kad jau otrā puslaika sākumā Latvijas uzvara neradīja šaubas, šoreiz līdz pat spēles beigām saglabājās neliela intriga, vai pēdējo pārbaudi savu skatītāju priekšā izdosies noslēgt ar pozitīvu rezultātu.

Latvija pārliecinoši uzvarēja cīņu par grozu - 40 pret 27, kā arī 20 grozus guva pēc precīzām piespēlēm, kamēr viesi tikai 11.

Latvija - 2p 24/44 (54,6%), 3p 5/17 (29,4%), sm 13/21 (61,9%).

Šajā spēlē laukumā izgāja no Vācijas pārbraukušais uzbrucējs Uvis Helmanis, bet atpūsties šoreiz varēja Kristaps Janičenoks. Helmanis 17 minūtēs guva tikai divus punktus, toties izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Aigars Vītols kā vienmēr veica melnstrādnieka funkcijas, taču otrajā spēlē demonstrēja arī teicamu precizitāti.
Aigars Vītols kā vienmēr veica melnstrādnieka funkcijas, taču otrajā spēlē demonstrēja arī teicamu precizitāti. Foto: AFI

Rezultatīvākais UNICS komandā ar 17 punktiem bija Antons Judins, bet Sauļa Štomberga kontā 13 punkti.

Latvijas izlasē vēl spēlēja un punktus guva: Štelmahers 9 p.+ 3 piesp., Šķēle 5 p., Cipruss 4 p.+ 1 a.b. (7 min.), Timermanis 3 p.+ 6 a.b, Grafs 2 p.+ 2 a.b., K.Valters 1 p., Blūms 0 p.

Latvijas izlases kandidāti:

Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Ivars Timermanis, Uvis Helmanis, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants, Kaspars Cipruss, Aigars Vītols, Kaspars Kambala.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu