Otrā puslaika potenciāls

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot gatavoties Eiropas basketbola meistarsacīkstēm, Latvijas vīriešu izlase šodien pārbaudes spēlē Rīgā uzvarēja Krievijas Superlīgas klubu Kazaņas UNICS. Turpat Rīgas Olimpiskajā centrā rīt abas komandas tiksies vēlreiz.

Otrajā puslaikā krasi uzlabojot spēles ātrumu, kvalitāti un demonstrējot atzīstamu cīņassparu aizsardzībā, Latvijas izlase vakar pārliecinoši ar 85:58 uzvarēja pagājušās sezonas Krievijas bronzas medaļu ieguvējus.

Pa ceturtdaļām - 21:19, 21:18, 22:10, 21:11.

Rezultatīvākais mūsu komandā ar 16 punktiem bija Kaspars Kambala, 13 guva Raitis Grafs, 12 - Mārtiņš Skirmants, bet Roberta Štelmahera kontā septiņas rezultatīvas piespēles.

No izlases kandidātiem šoreiz nespēlēja uzbrucējs Uvis Helmanis, kas bija devies neatliekamās darīšanās uz savu kluba mājvietu Bambergā.

Pēc kopumā neveiksmīga pirmā puslaika, ko Latvijas izlase tomēr uzvarēja ar 42:37, spēles otrajā daļā dzelžaina aizsardzība un momentāna pāreja no aizsardzības ātrajos uzbrukumos Latvijas basketbolistiem beidzot deva gaidīto pārsvaru pār UNICS.

Pirmajā puslaikā Krievijas klubam epizodiski izdevās izrauties arī vadībā un lielākais pārsvars bija pieci punkti.

Otrajā puslaika ārējiem spēlētājiem regulāri gan ar tālākām piespēlēm, gan pēc caurgājieniem labās pozīcijas izdevās izvirzīt arī garos vīrus, kas šoreiz meta grozā ar ļoti augstu precizitāti.

Kaspars Kambala
Kaspars Kambala Foto: AFI

Gan Kambala, gan Grafs un Skirmants brīdi pa brīdim apspēlēja savu sedzēju vai arī nonāca aci pret aci ar grozu un pa reizei pamieloja skatītājus ar efektīgiem bumbas triecieniem grozā no augšas.

Kambala 18 minūšu laikā iemeta astoņus no desmit divpunktu metieniem, kā arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, gūdams grozus gan ar āķa metieniem, gan apspēlējot savu sedzēju. Skirmants (24 min.) savukārt bija precīzs sešos gadījumos no astoņiem un bija lielisks aizsardzībā - septiņas bumbas zem groziem un trīs bloķēti metieni.

Grafam pietika ar 12 minūtēm, lai kārtīgi ieskrietos uzbrukumā, - no septiņiem viņš meta grozā piecus divpunktu metienus un realizēja trīs no četriem sodiņiem.

Raitis Grafs - saņēmis dūšu un precīzas komandas biedru piespēles, viņš deva lielu ieguldījumu komandas uzvarā.
Raitis Grafs - saņēmis dūšu un precīzas komandas biedru piespēles, viņš deva lielu ieguldījumu komandas uzvarā. Foto: AFI

Visā spēlē mūsu basketbolisti sasniedza lielisku rezultātu no tuvās un vidējās distances - 32 no 43 jeb 74% precīzu metienu (!!).

UNICS - 2p 14/51, 3p 7/18, sm 9/12.

Uz šā fona varēja pat īpaši nesatraukties, ka tradicionālais baltiešu ierocis tālmetiens daudz neatpalika no Latvijas sieviešu izlases trīspunktu metienu katastrofas vakar pret Franciju - tikai 3 no 17.

Soda metieni - 12/16.

Vienīgais, kurš tā arī nespēja iejusties spēlē un sapelnīt sev tik ļoti nepieciešamos plusiņus cīņā par vietu izlases sastāvā, bija Kaspars Cipruss, kurš 11 minūšu laikā vienīgos divus punktus guva no soda metienu līnijas, bet no spēles garām grozam raidīja abus metienus un tā arī neizcīnīja nevienu atlēkušo bumbu...

"Katra spēlētāja paveikto šoreiz atspoguļo ieraksts spēles oficiālajā protokolā," konkretizēt visu komandas centra spēlētāju sniegumu vairījās izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

"Vēl nekas nav izlemts - rīt priekšā otrs mačs ar UNICS, un tikai piektdien es nosaukšu tos 12 vīrus, kas brauks uz Serbiju."

Muižnieks atzina, ka pirmajā puslaikā UNICS pozicionālā uzbrukumā izdevies cieši nosegt Latvijas ārējos spēlētājus, bet, tā kā pirmajā puslaikā mājinieki zaudēja cīņu zem groziem, tad nebija iespējas ar ātrajiem prettriecieniem saraustīt pretinieku bastionus.

Atlēkušās bumbas: Latvija - 31, UNICS - 32.

UNICS Rīgā ieradās pēc treniņnometnes Klaipēdā, kur komanda daudz laika bija pavadījusi arī svaru zālē un acīmredzami bija tālu no labākās formas, jo klubu sezona sākas tikai oktobrī.

Komandai tikko bija pievienojies bijušais Lietuvas izlases spēlētājs un kapteinis Sauļus Štombergs (att.), kurš atkal atgriezies Kazaņas kluba rindās. Rīgā šoreiz nebija igauņa Martina Mūrsepa, kam vēl vakar bija pēdējā EČ kvalifikācijas spēle izlases rindās.

Toties ierindā bija vairāki pazīstami - kādreiz arī Krievijas izlases spēlētāji - Sergejs Čikalins, Ruslans Avļejevs un Antons Judins.

Rezultatīvākais UNICS komandā ar 11 punktiem bija Avļejevs, bet 10 punkti Štomberga kontā.

Latvijas izlases ārējie spēlētāji šajā mačā ļoti ražīgi ar piespēlēm apgādāja gan garos, gan arī viens otru - kopumā 29 (!) rezultatīvas piespēles. Štelmaheram septiņas, pa četrām Kristapam Valteram, Jānim Blūmam, Aigaram Vītolam un Armandam Šķēlem.

2005.gada 5. septembris, OSC Rīga. Armands Šķēle izslīd Sergeja Čikalkina (Nr 15) un Sauļa Štomberga (pirmais no labās) lamatām.
2005.gada 5. septembris, OSC Rīga. Armands Šķēle izslīd Sergeja Čikalkina (Nr 15) un Sauļa Štomberga (pirmais no labās) lamatām. Foto: AFI

Pēdējais ideālās pozīcijās izvirzīja gan Kambalu, gan Grafu, taču pats savos caurgājienos bieži apjuka un nezināja, kur likt bumbu, ja ceļu uz grozu noslēdza pretinieku aizsargi (četras kļūdas).

Latvijas izlasē vēl spēlēja un punktus guva: Janičenoks 11 p., Štelmahers 8 p., Timermanis 7 p., Vītols 4 p., Šķēle 4 p., K.Valters 4 p., S.Valters 2 p., Blūms 2 p.

Latvijas izlases sastāvs:

Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Ivars Timermanis, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants, Kaspars Cipruss, Aigars Vītols, Kaspars Kambala.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu