Bušiņš - aiz izlases borta (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas basketbola izlases kandidātu loks ir sarucis līdz 13 spēlētājiem, jo no pretendentu pulka nule svītrots saspēles vadītājs Sandis Buškevics. Pēdējais liekais, visticamāk, tiks atrasts starp četriem centra spēlētājiem.

Buškevics un centra spēlētājs Kaspars Cipruss vakar nepiedalījās Latvijas izlases mačā Viļņā, kurā "trīs zvaigznes" ar 92:112 dabūja visai nepatīkamu pērienu no Eiropas čempioniem lietuviešiem.

Jau šodien Buškevics pievienosies savam jaunajam klubam "Lietuvos Rytas" un sāks gatavošanos jaunajai sezonai.

No trīs saspēles vadītājiem, kas pretendēja uz Roberta Štelmahera aizstājēju lomu izlasē, Buškevica sniegums līdzšinējos pārbaudes mačos bija visnepārliecinošākais, lai gan to pašu varētu teikt arī par Jāni Blūmu.

Lai arī Blūms vakar guva deviņus punktus 11 minūtēs, lauvas tiesu tikai tad, kad spēles liktenis faktiski jau bija izšķirts un arī komandas pajukušo spēli viņa iziešana laukumā nespēja sakārtot.

Ciprusa nespēlēšana vakardienas mačā gan vēl nenozīmē, ka viņš būs 13. liekais. Nav šaubu, ka labākā vai sliktākā formā, bet Kaspars Kambala kopumā tomēr ir labāks gan par Ciprusu, gan Raitu Grafu, gan arī Mārtiņu Skirmantu.

Visi trīs - Cipruss, Grafs un Skirmants ir aptuveni vienādās pozīcijās, bet, kā izteicās izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks, iespējami arī citi pavērsieni un liekais var izrādīties kāds no cita ampluā spēlētājiem.

Nākamās pārbaudes spēles Latvijas izlase 5. un 6. septembrī Rīgā aizvadīs ar Krievijas superlīgas komandu Kazaņas UNICS.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu