Izraēla tuvojas finālturnīram, igauņu cerības vējā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Papildu kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā par vienīgo atlikušo ceļazīmi uz Eiropas basketbola meistarsacīkšu finālturnīru vakar uzvaru savā grupā nodrošināja Izraēlas un Ungārijas basketbolisti, kamēr mūsu ziemeļu kaimiņiem igauņiem svītru pēdējām cerībām pārvilka zaudējums Čehijā.

Izraēlas izlase jau pirms šā kvalifikācijas turnīra tika uzskatīta par galveno favorīti uz pēdējo finālturnīra vakanci, tomēr vakar viņiem izšķirīgais panākums pār Beļģiju nāca tikai ļoti smagā cīņā ar 69:67.

Tomēr ar to pietika, lai izcīnītu pirmo vietu B grupā un gatavotos kvalifikācijas izšķirīgajām spēlēm, kas notiks jau Serbijā un Melnkalnē.

Tajā pašā laikā Igaunija A grupas spēlē izbraukumā ar 86:96 zaudēja čehiem un zaudēja pat teorētiskas iespējas pacīnīties par pirmo vietu.

Igaunijas izlases līderis Martins Mūrseps (att. augšā) darīja, ko varēja, taču arī viņa 21 punkts un piecas atlēkušās bumbas šoreiz neglāba estiņus no kārtējā zaudējuma.

Lai izcīnītu pirmo vietu A grupā un turpinātu cīņu par iekļūšanu finālturnīrā, čehi 1. septembrī izbraukumā nedrīkst zaudēt Polijai vairāk kā ar astoņiem punktiem (pirmajā spēlē Čehija - Polija 73:64).

Visbeidzot C grupā pirmo vietu neatkarīgi no atlikušo spēļu iznākuma jau ir nodrošinājuši ungāri, kas dramatiskā mačā savā laukumā tikai ar minimālu pārsvaru 77:76 pieveica portugāļus. Varens kā alaž bija Roberts Guļjāšs - 30 (!) punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Izraēla, Ungārija un A grupas labākā komanda tieši pirms Eiropas meistarsacīkšu finālturnīra sākuma Serbijā un Melnkalnē viena apļa turnīrā noskaidros vienu veiksminieci, kas pievienosies pārējām 15 kontinenta labākajām komandām.

Šā mikroturnīra uzvarētāji būs tieši Latvijas izlases pirmie pretinieki Eiropas meistarsacīkstēs D grupas pirmajā spēlē 16. septembrī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu