Trīs zvaigznes - eksāmens galvaspilsētā (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot gatavošanos Eiropas meistarsacīkšu finālturnīram, Olimpiskajā sporta centrā Rīgā Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien pārbaudes spēlē tiksies ar Īrijas valstvienību, bet trešdien Viļņā piedalīsies principiālajā baltiešu dērbijā ar Eiropas čempioniem lietuviešiem. Latvijas izlases rindās laukumā dosies arī centrs Kaspars Kambala.

Latvijas un Īrijas izlašu spēle notiks šovasar atklātajā Olimpiskajā sporta centrā, sāksies pulksten 18.30, un tiešajā translācijā to varēs redzēt kanālā LTV7. Latvijas televīzija rādīs arī Latvijas un Lietuvas spēli no Viļņas - translācijas sākums jau no pulksten 19.22. Pēc veiksmīgi aizvadītām pārbaudes spēlēm pret Izraēlu un Zviedriju, pēc uzvaras Baltijas jūras kausā un Adrijas kausā mūsu vīri ir pelnījuši pārpildītas tribīnes, ažiotāžu un pastiprinātu interesi par ikkatru darbojošos personu, par ikkatru kustību laukumā...

Šīsdienas mačam no tā Latvijas izlases piecpadsmitnieka, kas pagājušajā nedēļā turpināja trenēties Ventspilī, šodien malā paliks Kaspars Bērziņš, kuram vieta izlasē var atrasties tikai kādā cita spēlētāja savainojuma rezultātā, kā arī pa vienam no reālajiem kandidātiem - no garā gala malā paliks Mārtiņš Skirmants, no īsā - saspēles vadītājs Kristaps Valters.

Tas nekādā gadījumā nenozīmē, ka šie spēlētāji vairs nepretendē uz vietu sastāvā.

Latvijas un Īrijas tikšanās būs vēsturiska, jo notiks pirmoreiz vēsturē. Īrijas basketbols gan ir pārstāvēts tikai Eiropas B divīzijā (Latvija - augstākajā), bet šogad īri ir pilni apņēmības iekļūt Eiropas A divīzijā.

Īru basketbols galvenokārt balstās uz naturalizētajiem amerikāņiem, kuri ne vienmēr ir gatavi aizstāvēt savas "dzimtās" komandas krāsas. Tomēr šobrīd viņi ir apņēmušies septembra sākumā palīdzēt Īrijas izlasei izcīnīt uzvaras B divīzijas turnīrā pār Maltu, Šveici un Slovākiju, kas dotu iespēju piedalīties pārspēļu turnīrā par iekļūšanu pirmajā divīzijā.

Par viņu augstajiem mērķiem liecina izvēlētie pārbaudes spēļu partneri. Pēc mača ar Latviju, īri mērosies spēkiem ar tādām basketbola lielvalstīm kā Lietuva, Itālija un Turcija.

Spilgtākās personības un bīstamākie ieroči Īrijas izlasē varētu būt divi spēlētāji, kas pagājušajā sezonā Madrides "Real" palīdzēja izcīnīt Spānijas čempiontitulu. Viens no viņiem ir uzbrucējs Džejs Laranaga, kurš nākamajā sezonā spēlēs Itālijas augstākās divīzijas klubā "Pompea Napoli", otrs - centra spēlētājs Patriks Burks, kurš tikko kā ir noslēdzis divu gadu līgumu ar NBA komandu Fīniksas "Suns" (!).

No Īrijas izlases pastiprinājumiem jānosauc vēl viens amerikānis ar īru pasi - Konors Greiss, kurš nule atgriezies no mācībām ASV koledžā un jaunajā sezonā spēlēs Itālijas augstākās divīzijas klubā "Viola Reggio Calabria".

Pēc visa spriežot, Īrijas izlases galvenajam trenerim Garijam Ficpatrikam ir izdevies savākt tādu kā īru "dream team", un tas nozīmē, ka otrdienas mačs "trīs zvaigznēm" nebūt nesola vieglu pastaigu.

Papildu intrigu sola fakts, ka pēc nedēļas koptreniņiem ar komandu Latvijas izlases kreklā pirmoreiz kopš 2003. gada atkal būs iespēja redzēt Kasparu Kambalu (att.). Vieta sastāvā viņam šoreiz nav garantēta, un tas nozīmē, ka Kasparam pašam būs jāiekaro galvenā trenera Kārļa Muižnieka uzticība.

Latvijas izlase spēlē ātru komandas basketbolu, un viens no komandas galvenajiem uzdevumiem acīmredzot būs pārbaudīt, kā šādā spēlē jūtas vairāk pie pozicionālas spēles pieradušais centrs.

Pārbaudes turnīrā Itālijā, kurā Latvija uzvarēja trīs Eiropas grandus - Itāliju, Grieķiju un Horvātiju, mūsu komandas sniegums balstījās uz trīs vaļiem - aizsardzību, ātrajiem pretuzbrukumiem un tālmetieniem. Vai Kambala varētu kļūt par ceturto?

Latvijas izlases kandidāti:

Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Ivars Timermanis, Uvis Helmanis, Sandis Buškevics, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants, Kaspars Cipruss, Aigars Vītols, Kaspars Kambala, Kaspars Bērziņš.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu