O, Latvija - tā turēt! (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vīriešu basketbola izlase ir kļuvusi par Adrijas starptautiskā pārbaudes turnīra uzvarētāju, vakarnakt spēles otrajā pagarinājumā (!) izcīnot uzvaru pār Horvātijas basketbolistiem. Izcils šajā spēlē bija komandas kapteinis Roberts Štelmahers.

Latvijas izlases saspēles vadītājam gūstot 29 punktus, mūsu komanda sīvā cīņā tomēr demonstrēja raksturu, meistarību un lielāku gribasspēku, tikai spēles otrajā pagarinājumā izcīnot uzvaru ar 104:98!

Pa periodiem - 21:21, 25:15, 13:18, 18:23, 9:9, 18:12.

33 minūšu laikā Štelmahers realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem, trīs no pieciem trīspunktniekiem, desmit (!) no 11 soda metieniem, kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Turnīra pirmajā spēlē Latvija negaidīti ar 87:80 uzvarēja laukuma saimniekus, nākamajā dienā ar 76:72 pieveica grieķus, un, pateicoties uzvarai arī pēdējā mačā pār horvātiem, kļuva par Adrijas turnīra uzvarētājiem.

Itālija - Grieķija 98:96.

Punktus pret horvātiem guva visi 12 pieteiktie Latvijas izlases spēlētāji, bet viens no lielākajiem Štelmahera palīgiem uzbrukumā izrādījās Armands Šķēle, kurš arī nospēlēja 33 minūtes un izcēlās ar 15 punktiem (2p 5/7, 3p 1/1), piecām atlēkušajām bumbām un trīs rezultatīvām piespēlēm.

Armands Šķēle
Pa deviņiem punktiem guva Jānis Blūms un Kaspars Cipruss (2p 3/5, sm 3/5), kura rēķinā arī sešas atlēkušās bumbas, bet pa astoņiem punktiem uzvarai pievienoja Kristaps Janičenoks, Kristaps Valters un Ivars Timermanis, kura kontā arī četras bumbas zem groziem.

Vēl spēlēja un punktus guva - Raitis Grafs 6 + 3 a.b., Uvis Helmanis 4, Sandis Valters 4, Aigars Vītols 2, Mārtiņš Skirmants 2.

Rezultatīvākais Horvātijas izlasē ar 19 punktiem bija Nikolā Vujčičs, bet 16 punktus guva NBA spēlējošais Gordans Giričeks.

Latvijas izlase pret Horvātiju: 2p 20/35, 3p 12/27, sm 28/34, atlēkušās bumbas: Latvija 29, Horvātija 27.

Spēlei netika pieteikts Sandis Buškevics, kurš, ļoti iespējams, būs arī vienīgais liekais no šā trīspadsmitnieka. Vēl gan nav izslēgts, ka, pēkšņi pie apvāršņa parādoties Kasparam Kambalam, uz Turciju varētu netikt arī kāds no centra spēlētājiem. Ja Kambala tiešām atbrauks un būs labā sportiskajā formā, tad komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks vienu lieko centra spēlētāju, visticamāk, meklēs starp Grafu un Skirmantu.

Turpinot gatavošanos Eiropas meistarsacīkšu finālam, kas 15. septembrī sāksies Serbijā un Melnkalnē, Latvijas izlase 30. augustā Rīgā tiksies ar Īrijas izlasi, 31. augustā Viļņā spēlēs ar lietuviešiem, bet 5. un 6. septembrī Rīgā aizvadīs divus mačus ar Krievijas superlīgas bronzas medaļu ieguvējiem Kazaņas "Unics".

Iespējams, ka vēl pirms došanās uz Serbiju Latvijas izlase Maskavā pārbaudes spēlē tiksies ar Krieviju.

Latvijas izlases sastāvs:

Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Ivars Timermanis, Uvis Helmanis, Sandis Buškevics, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants, Kaspars Cipruss, Aigars Vītols.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu