Latvieši Eiropā pārbīda krēslus (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau otru uzvaru pēc kārtas pār pasaules elites komandu ir izcīnījusi Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas vakarnakt Adrijas turnīrā Itālijā guva virsroku pār Grieķijas basketbolistiem. Šovakar vēlu Latvijas izlase turnīra pēdējā spēlē tiksies ar Horvātiju.

Pieciem spēlētējiem gūstot desmit un vairāk punktus, Latvijas izlase vakar turpināja pārsteigt pie radicionālajām vērtībām pieradušos eiropiešus un ar 76:72 izcīnīja uzvaru arī pār grieķiem.

Vakar turnīra ievadmačā latvieši ar 87:80 piespieda kapitulēt laukuma saimniekus.

Itālijas izlase vakar 86:75 uzvarēja Horvātiju, bet turnīra pirmajā dienā horvāti ar 78:70 pieveica grieķus.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija centrs Raitis Grafs, kura precizitāte varēja būt vēl augstāka (2p 7/14, sm 1/4).

Pēc pirmā puslaika Latvijas izlases pārsvars bija deviņi punkti - 42:33.

Lielākais gandarījums, ka jau otro spēli pēc kārtas Latvijas izlase guva panākumu, pateicoties izteiktai komandas spēlei, nevis atsevišķu zvaigžņu sniegumam. Tāda bija arī galvenā trenera Kārļa Muižnieka stratēģija.

13 punktus uzvarai ar labu precizitāti pievienoja Armands Šķēle (2p 5/7, sm 3/7), kurā rēķinā arī četras atlēkušās bumbas.

Pa desmit punktiem Ivara Timermaņa (3p 3/3), Roberta Štelmahera un Kristapa Valtera (sm 7/8) rēķinā.

Šajā spēlē Latvijas izlase realizēja deviņus no 21 tālmetiena.

Rezultatīvākais grieķu izlasē ar 19 punktiem bija Nikoss Hacivertass.

Latvijas izlases rindās vēl spēlēja un punktus guva: Mārtiņš Skirmants 6, Aigars Vītols 5, Sandis Valters 4, Kristaps Janičenoks 3, Jānis Blūms 0, Sandis Buškevics 0, Kaspars Cipruss 0 (spēlēja 10 min.).

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu