Vakariņas Vidusjūras gaumē - latvieši uzvar itāļus! (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Itālijas kūrortpilsētiņā Portosandžordžo Latvijas vīriešu basketbola izlase vakar vēlu naktī Adrijas turnīra pirmajā spēlē negaidīti izcīnīja uzvaru pār laukuma saimniekiem un Atēnu olimpisko spēļu vicečempioniem itāļiem.

"Trīs zvaigznes" šovakar patiesi sagādāja nepatīkamu pārsteigumu gan itāļu basketbolistiem, gan 2000 līdzjutējiem, jo mājinieku ieplānotā vieglā pastaiga un iesildīšanās pirms "galvenajām" spēlēm ar Horvātiju un Grieķiju, noslēdzās ar Latvijas izlases uzvaru - 87:80!

Pa ceturtdaļām - 25:17, 19:25, 23:17, 20:21, bet lielāko pārsvaru +11 Latvijas izlase sasniedza ceturtās ceturtdaļas vidū.

Latvijas izlases starta piecinieks - Roberts Štelmahers, Armands Šķēle, Aigars Vītols, Mārtiņš Skirmants, Kaspars Cipruss.

Latvijas izlase šajā spēlē lika lietā vienu no saviem spēcīgākajiem trumpjiem - trīspunktu metienu - spageti izgudrotāju grozā krita 14 (!!) no 25 metieniem (56%).

Mūsu komandas spēles grožus šajā mačā pārliecinoši savās rokās esot turējis izlases kapteinis Štelmahers, ziņo lielākais Itālijas sporta laikraksts "Gazzetta dello Sport".

Štelmahers ar 16 punktiem bija arī rezultatīvākais Latvijas izlasē (2p 1/3, 3p 3/3, 4 a.b.), taču labu precizitāti šoreiz sasniedza vēl vairāki mūsu komandas spēlētāji.

"Ādolfs" šobrīd ir reālākais kandidāts uz otrā saspēles vadītāja vietu aiz Štelmahera.
"Ādolfs" šobrīd ir reālākais kandidāts uz otrā saspēles vadītāja vietu aiz Štelmahera. Foto: AFI

14 punkti un trīs rezultatīvas piespēles Kristapa Valtera rēķinā (2p 2/3, 3p 2/4), un viņš itin sekmīgi dalīja saspēles vadīšanu ar Štelmaheru. 13 punktus uzvarai pievienoja Vītols (2p 2/3, 3p 3/6), bet 11 guva Kristaps Janičenoks (2p 1/2, 3p 3/5).

Kad trešās ceturtdaļas vidū itāļiem izdevās pārtvert iniciatīvu un izvirzīties vadībā ar 52:53, svarīgu trīspunktu metienu realizēja tieši Janičenoks, kurš, kā uzsvēra arī itāļu žurnālisti, nākamajā sezonā spēlēs Itālijas A divīzijas klubā "Capo d''Orlando".

No izlases centriem šoreiz labākais bija Raitis Grafs, kurš guva deviņus punktus, realizējot visus četrus no saviem divpunktu metieniem. Deviņi punkti arī Ivara Timermaņa kontā (3p 2/3).

Atlēkušās bumbas: Latvija - 30, Itālija 24.

Pret Itāliju vēl spēlēja un punktus guva - Šķēle 5 + 4 a.b., Helmanis 5, Skirmants 2, Cipruss 2, Blūms 1, Buškevics (Sandis Valters spēlei netika pieteikts).

Rezultatīvākais Itālijas izlasē ar 17 punktiem bija Dante Kalabrija, bet 13 punkti Džiakomo Galandas kontā.

Šovakar vēlu pēc Latvijas laika "trīs zvaigznes" spēlēs ar Grieķiju, svētdien - ar Horvātiju.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu