Zviedri uzvarēti arī otrreiz (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Vakar Olimpiskajā sporta centrā Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti, kas turpina gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram, aizvadīja otro pārbaudes maču ar Zviedrijas valstsvienību un arī tajā izcīnīja uzvaru – šoreiz skandināvi tika pieveikti ar 86:68.

Vakar laukumā devās Arnis Vecvagars, Aigars Vītols un Sandis Buškevics, kuri visi izlaida pirmo maču, savukārt atpūta tika dota Armandam Šķēlem, Jānim Blūmam un Raitim Grafam, kas pirmdienas spēlē esot sasitis Ahilleja cīpslu un kam tagad ir nepieciešama atpūta. Uzreiz jāteic, ka pēc pārciestās kājas operācijas Vecvagaram vairāk nekā pusgadu nebija spēļu prakses, bet vakar viņš tāpat spēlēja tikai astoņas minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus (2p. metieni 1/2, 3p. metieni 2/2) un izcīnīja divas atlēkušās bumbas. "Vecvagars ir izlaidis vairāk nekā pusgadu, viņam nav bijusi spēļu prakse, turklāt viņš pats prasīja maiņu pēc pirmās parādīšanās laukumā (pirmajā ceturtdaļā – J. P.)," pēc spēles šā uzbrucēja izmantošanu skaidroja Muižnieks. "Kaut arī viņš ātri nogura, tās minūtes, kuras viņš bija laukumā, nospēlēja lietderīgi. Noteikti varējām izmantot viņu vairāk, bet šobrīd tam nav vajadzības." Kas attiecas uz abiem pārējiem jaunpienācējiem, tad Vītols 20 minūšu laikā atzīmējās ar pieciem punktiem, bet Buškevicam šis bija diezgan neveiksmīgs mačs – 15 minūšu, punktus neguva (divas rezultatīvas piespēles un četras kļūdas).

Pati spēle pirmajā puslaikā bija līdzīga un tad vēl nekas neliecināja par tik pārliecinošu uzvaru. Uzbrukumu Latvijas izlases kandidāti sāka ļoti labi, daudz precīzāk metot no spēles nekā dienu iepriekš, un pieļāva arī krietni mazāk kļūdu, kas arī deva rezultātu – pirmās ceturtdaļas izskaņā tika panākts sešu punktu pārsvars (20:14), taču pēdējos piecus punktus tajā guva zviedri, un rezultāts jau 20:19. Otrajā ceturtdaļā Muižnieks turpināja daudz variēt ar sastāvu, izmēģinādams dažādus piecniekus, kas, protams, ietekmēja mūsējo snieguma stabilitāti, kamēr pretinieks pārsvarā paļāvās uz galvenajiem spēkiem, tomēr cīņa bija līdzīga. Kad līdz puslaika beigām bija atlicis mazliet vairāk par divām minūtēm, Sandis Valters ar diviem soda metieniem panāca 39:33, taču atlikušajā laikā Zviedrija veica ofensīvu un guva septiņus punktus pēc kārtas – 39:40.

Trešās ceturtdaļas sākumā vēl turpinājās līdzīga spēkošanās, taču pārtraukumā krietni uzlabotā aizsardzība un jau tā spēcīgais uzbrukums ļāva mājiniekiem sākt lauzt un beigās arī salauzt pretestību. Kad rezultāts bija 42:44, mūsējiem izdevās veikt izrāvienu 11:0 (trīs trejači, kopā spēlē 11/20) un iegūt deviņu punktu pārsvaru, kas līdz ceturtdaļas beigām tika palielināts līdz 12 – 64:52. Pēdējo ceturtdaļu latvieši sāka ar septiņiem bezatbildes punktiem, un pārsvars bija jau 19 punktu. Zviedri gan turpināja cīnīties, taču līdz spēles beigām tuvāk par –14 viņiem tikt neizdevās, savukārt Latvijas komanda panāca arī 22 punktu pārsvaru (86:64), beigās uzvarēdama ar 86:68.

"Šī spēle kopumā bija sakarīgāka nekā vakar, bet pirmajā puslaikā tomēr pietrūka cīņasspara aizsardzībā," pēc mača sacīja Kārlis Muižnieks. "Izskatījās, ka zviedri ir labi taktiski sagatavojušies, bet mēs tam nebijām gatavi, un arī aizsardzība pirmajā puslaikā nebija līmenī, savukārt otrajā bija cīņasspars un pašatdeve, kas nesa augļus, un rezultātā uzvara ar +18."

Statistika:

Latvija un Zviedrija 86:68 (20:19; 19:21; 25:12; 22:16)

Latvija: S. Valters 16, Štelmahers 14, Cipruss 13, Vecvagars 8, Timermanis 8. K. Valters 8 (+6 rezultatīvas piespēles), Skirmants 6, Vītols 5, Janičenoks 4, Bērziņš 4.

Zviedrija: Koplends 11, Levins 10, Mīstrēms 10, Ringstrēms 8, Kjelboms 8 (+13 atlēkušās bumbas), Akesons 7, Korajkičs 6, Namaka 6, Larsons 2.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu