Daudzfunkcionālās halles spāru svētkus plāno svinēt aprīlī (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2006.gada pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās daudzfunkcionālās halles, kurai pagaidām dots nosaukums "Arena Riga", spāru svētkus varētu svinēt aprīlī, šodien preses konferencē paziņoja SIA "Merks" direktors Ivars Geidāns.

Kā pastāstīja Geidāns, līdz 31.decembrim jābūt saskaņotam halles tehniskajam projektam un saņemtai būvatļaujai halles celtniecības sākšanai. Patlaban turpinās nulles cikla būvniecība, ir sadzīti 90% pāļu un norit gatavošanās pamatu betonēšanai. Lai gan būvniecība aizkavējusies sakarā ar izmaiņām projektā, lai piemērotu to komerciālām vajadzībām, viss tomēr noritot atbilstoši plānotajam un zaudētais laiks tikšot piedzīts būvējot, apgalvoja Geidāns. Arī Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans sacīja, ka ar darbu gaitu ir apmierināts. "Patlaban viss notiek pēc grafika. Esmu palicis mierīgāks. Mani pārliecināja, ka viss notiek," sacīja Lipmans. SIA "Merks" tehniskais direktors Rolands Zelts norādīja, ka tehniskā projekta saskaņošana sākta 2.decembrī un tuvākajās nedēļās plānots to saskaņot Rīgas pilsētas Būvvaldē. SIA "Merks" noslēdzis līgumu ar SIA "Arena Riga" konsultantu Aivaru Hermani, kura uzdevums būs plānot halles apsaimniekošanu pēc 2006.gada pasaules hokeja čempionāta. Kā stāstīja Hermanis, darbs tiks sākts jau tagad. Iecerēts, ka hallē varētu rīkot augstas klases izrādes, koncertus un sporta pasākumus. Hermanis skaidroja, ka "starptautiskā mūzikas industrija ir ieinteresēta" haļļu tīkla veidošanā, lai būtu pēc iespējas vairāk iespēju rīkot lielus pasākumus. Halles, kurās ir vairāk nekā 8000 vietu, jau uzceltas Skandināvijā, Igaunijā un Lietuvā, un "Arena Riga" būs šā tīkla papildinājums. Hermanis arī skaidroja, ka koncertu organizēšana lielā hallē samazina izmaksas, jo autoratlīdzību, kas ievērojamiem māksliniekiem sasniedz pat pusmiljonu eiro, iespējams sadalīt uz lielāku cilvēku skaitu. "Arena Riga" maksimālais vietu skaits sasniedz 12 500. Plānots, ka koncertus vidēji varētu apmeklēt aptuveni 10 500 cilvēku, basketbola spēles - aptuveni 11 200 cilvēku, hokeja spēles - aptuveni 11 000 cilvēku. Hallē varētu rīkot arī citus sporta pasākumus, piemēram, džudo, mākslas vingrošanas un jāšanas sporta sacensības, kā arī mūziklus un citas izrādes. Kā norādīja Geidāns, nākotnē halli varētu pārdot kādai no starptautiskajām haļļu operatorkompānijām, jo būvfirma pati ilgtermiņā tomēr nevēlētos apsaimniekot halli un organizēt pasākumus. Patlaban, lai gan interesi izrādījuši gan franči, gan zviedri, gan vācieši, halli pārdot liedz "Merka" saistības ar valdību, pašvaldību un Latvijas Hokeja federāciju sakarā ar 2006.gada Pasaules Hokeja federāciju. Paredzēts, ka 2006.gada pasaules hokeja čempionātam nepieciešamā daudzfunkcionālā halle aizņems 23 700 kvadrātmetru platību. Kopējā apbūves teritorija sasniedz 58 000 kvadrātmetru. Halles celtniecībā "Merks" plāno investēt 20 miljonus latu. Kā ziņots, daudzfunkcionālās halles celtniecību plānots pabeigt līdz 2006.gada 1.februārim.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu