Ulmanis satraucies par halles būvniecības tempiem (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pretēji Latvijas un Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) vadītāju paustajai pārliecībai, ka 2006.gada pasaules hokeja čempionāta organizēšana rit pietiekami ātri, čempionāta izpilddirekcijas ģenerāldirektors Guntis Ulmanis šodien žurnālistiem pauda bažas par čempionātam nepieciešamās lielās halles būvniecības lēno gaitu.

Ulmanis uzskata, ka būvniecība notiek pārāk lēni, ne viss izstrādātajā projektā ir pareizi. Viņaprāt, būtu jāsamazina autostāvvietu skaits un jāveic citi uzlabojumi projektā. Ulmanis pastāstīja, ka pašlaik čempionāta rīkošanas izpilddirekcijā, ieskaitot viņu, ir septiņi darbinieki. Pieņemti darbā menedžeri, kas rūpējas par sabiedrisko attiecību jomu, strādā pie materiālu piegādes un reklāmas, darbojas viesnīcu, kā arī biļešu tirdzniecības un izgatavošanas jomā. Pēc nepieciešamības no IIHF ierodas vēl trīs speciālisti, kas palīdz čempionāta rīkošanā. Izpilddirekcijas ģenerāldirektors norādīja, ka pamazām tiek nokārtoti jautājumi saistībā ar viesnīcām. Ja pirms pāris gadiem Rīgā varēja nodrošināt tikai 4000 vietu viesnīcās, tad pašlaik Rīgā un tās tuvākajā apkārtnē var izmitināt 15 000 viesu. Ulmanis informēja, ka aptuveni trīs nedēļas pēc 17.maija, kad notiks čempionāta izloze, varētu tikt uzsākta biļešu tirdzniecība. Ulmanis norādīja, ka 2006.gada hokeja čempionāta izmaksas varētu būt līdzīgas Vīnē organizētā čempionāta izmaksām, kas, pēc neoficiālām ziņām, ir aptuveni 11-12 miljoni eiro (aptuveni 7-8 miljoni latu). Kā aģentūrai LETA atzina Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, čempionāta izdevumi Latvijā tiek lēsti aptuveni 5-6 miljoni latu. Ieņēmumi galvenokārt paredzēti no biļešu un suvenīru pārdošanas. Kā LETA jau ziņoja, iepriekš čempionāta rīkošanas tāmē bija paredzēti ieņēmumi 9,45 miljonu latu apmērā, bet izdevumi - 7,52 miljonu latu apmērā. No biļešu pārdošanas tika plānoti 6,4 miljonu latu ieņēmumi, no ārvalstu sponsoriem - 500 000 latu, no pašmāju sponsoriem - 250 000 latu, par dažādu priekšmetu, piemēram, suvenīru, pārdošanu tika plānots iekasēt 650 000 latu, no programmu pārdošanas - 150 000 latu. Tika plānoti arī ārkārtas ieņēmumi 1,5 miljonu latu apmērā.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu