Halles jautājumu ievelk līdz pēdējam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan šodien Ministru kabineta sēdē (MK) paredzēts noteikt pasaules hokeja čempionāta rīkošanai nepieciešamās mazās halles atrašanās vietu, nav pārliecības, ka šis jautājums tiešām tiks izlemts.

MK sēdes darba kārtībā vakar vēl nebija iekļauts jautājums par mazās halles atrašanās vietas izvēlēšanos. Kā Neatkarīgajai skaidroja par sporta nozari atbildīgā izglītības un zinātnes ministra Jura Radzeviča padomnieks Edgars Vaikulis, iekļaut to valdības sēdes darba kārtībā ir Valsts kancelejas uzdevums. To kā papildjautājumu iekļaut vēl var šodien, pirms valdības sēdes. Pie MK izskatāmo dokumentu paketes jābūt pievienotam arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana sagatavotajam čempionāta rīkošanas izdevumu tāmes projektam. Interesanti, ka arī tās iesniegšana vakar tika ievilkta līdz pēdējam. Lai gan ministrs bija uzdevis K. Lipmanam to iesniegt vakar līdz darbadienas beigām, līdz pulksten 17 tas vēl nebija izdarīts. "Kā dzirdējām pa radio, Lipmans izteicās, ka tāmi iesniegs," sacīja E. Vaikulis. Viņš pastāstīja, ka līdz darbadienas beigām saņemta tikai LHF atvainošanās, ka dokumenta iesniegšana atlikta uz pēdējo brīdi. Pašā vakarā K. Lipmans ministram tāmi un arī darbu izpildes grafiku tomēr nodeva. Sīkāka informācija vēl nebija pieejama, jo J. Radzevičs ar šo dokumentāciju vēl nebija iepazinies. Kā aģentūrai LETA izteicies K. Lipmans, čempionāta organizēšana izmaksās 1,5 miljonus latu, uzsverot, ka tā ir aptuvena summa un šīs izmaksas varētu būt arī lielākas. Galvenie ienākumi čempionāta organizēšanā plānoti no biļešu pārdošanas, kā arī sponsoru finansējums. Daudzfunkcionālās halles būvniecības projekta realizētājas SIA Merks ģenerāldirektors Ivars Geidāns atzina, ka investorus pašlaik visvairāk satrauc neizlemtais mazās halles atrašanās vietas jautājums, kā arī neizveidotā valdības rīcības komiteja hokeja čempionāta rīkošanai. Kā trešo I. Geidāns minēja neatrisināto jautājumu par iespējamām nodokļu atlaidēm SIA Merks. Ar lūgumu piemērot firmai nodokļu atlaides būvnieki gatavojas vērsties valdībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu