Jau 10.reizi notiks Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīs nedēļas nogalē, 9.jūlijā un 10.jūlijā, Valmierā notiks tradicionālā Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā, kuru klātienē vēros arī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sacensības risināsies jau desmito reizi, un, kā jau ierasts, tās notiks Jāna Daliņa stadionā. Piektdien, 9.jūlijā, vieglatlētikas sacensību sākums paredzēts plkst.17, bet 10.jūlijā - plkst.11. Valsts prezidentes dāvātos kausus iegūs augstvērtīgāko rezultātu īpašnieki sieviešu un vīriešu sacīkstēs. Tāpat kā visos iepriekšējos gados, norisināsies arī komandu sacensības, kurās par trijām Valsts prezidenta balvām cīnīsies Latgales, Zemgales, Kurzemes, Vidzemes un Rīgas vienības. Sacensības norisināsies 20 disciplīnās vīriešiem un 19 disciplīnās sievietēm. Kā trešdien preses konferencē atklāja Latvijas vieglatlētikas izlases galvenais treneris Gints Bitītis, sacensībās dalību apsolījuši vairāki Atēnu Olimpisko spēļu dalībnieki. Valmierā startēs tāllēcēja Valentīna Gotovska, skrējēja Ieva Zunda, Ineta Radēviča, diska metēja Dace Ruskule un garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka. "Interesantākās noteikti varētu būt šķēpmešanas sacensības, kurās turpināsies cīņa par olimpiskajām ceļazīmēm," šodien preses konferencē teica Bitītis. "Ceru, ka šķēpmetēji iepriecinās ar augstvērtīgiem rezultātiem. Sacensībās Valmierā par 90% varētu kļūt skaidrs, kurš brauks uz Atēnām." Vīriešiem olimpisko A normatīvu ir izpildījuši četri šķēpmetēji, bet piedalīties olimpiādē drīkstēs trīs. Uzvarot Latvijas čempionātā, vienu ceļazīmi jau ir nodrošinājis Voldemārs Lūsis, bet par atlikušajām divām cīnās Ēriks Rags, Ainārs Kovals un Vadims Vasiļevskis. Valmierā no četriem labākajiem šķēpmetējiem nebūs Lūsis, bet par Raga līdzdalību Bitīša rīcībā nebija informācijas. Arī sieviešu šķēpmešanas sacensībās solās būt spraiga cīņa, jo Inga Kožarenoka, Ilze Gribule un Linda Brīvule cīnās par vienīgo ceļazīmi uz Atēnām. "Ņemot vērā, ka ir olimpiskais gads, sportistiem ir piesātināts grafiks un dažādi treniņu grafiki, tāpēc vairāki olimpieši nestartēs," piebilst Bitītis. Prezidentes balvas izcīņā nepiedalīsies pagājušā gada uzvarētājs individuālajā vērtējumā, Latvijas labākais soļotājs Aigars Fadejevs, kuram šajā laikā ārzemēs ir treniņnometne. Bitītis izteica cerību, ka Valmierā kādam sportistam vēl izdosies izpildīt olimpisko normatīvu un iegūt ceļazīmi. Kā vienu no galvenajiem pretendentiem Latvijas izlases treneris minēja 800 metru skrējēju Dmitriju Miļkēviču, kuram vairākās sacensībās tikai nedaudz pietrūka līdz B normatīva izpildei. Valmieras rajona padomes sporta organizators Līgonis Bečers piebilda, ka nedēļas nogalē risināsies arī Valmieras pilsētas svētki, tādēļ pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs daudz interesantu notikumu. Šogad pirms vieglatlētikas sacensību sākuma Jāņa Daliņa stadionā notiks arī futbola spēle, kurā Saeimas komanda tiksies ar Vidzemes politiķu vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu