Valsts augstākās amatpersonas sveic Latvijas futbolistus (7)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts augstākās amatpersonas sveic Latvijas futbola izlasi ar lielisko uzvaru spēļu kopsummā pār Turcijas futbola valstsvienību un iekļūšanu nākamā gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā.

Atzinīgus vārdus par futbolistu sniegumu pēc spēles teica Ministru prezidents Einars Repše. "Apsveicu Latvijas futbola izlasi ar iekļūšanu Eiropas futbola čempionāta finālā un uzskatu, ka tas ir ne tikai vēsturisks mirklis Latvijas un Eiropas futbola vēsturē, bet arī lieliska dāvana Latvijas Republikas dzimšanas dienā," pauda premjers. Sajūsmināts par Latvijas valstsvienības sniegumu bija arī Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ērikas Jēkabsons, viņš BNS pastāstīja, ka arī Saeima, tāpat kā prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, vēlas pateikties Latvijas futbola izlases spēlētājiem personīgi, un solīja, ka ceturtdien šo jautājumu pārrunās ar Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri. Ar Ūdri BNS neizdevās sazināties. Valsts prezidente jau paudusi sajūsmu par Latvijas futbola izlases sniegumu Turcijā un uzreiz pēc futbolistu atgriešanās Rīgā ielūdz Latvijas "zelta puikas" uz Prezidentes pili, lai personīgi pateiktos par vēsturisko uzvaru. Prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga BNS pastāstīja, ka prezidente Stambulā aizvadīto spēli nodēvējusi par "brīnišķīgu, vienreizēju un žilbinošu". "Zelta puikas!" tie bijuši pirmie prezidentes vārdi uzreiz pēc lieliskās Latvijas futbolistu uzvaras pār Turcijas valstsvienību. Prezidente atzinusi, ka Latvijas futbola vēsturē šī ir vislieliskākā lapaspuse, un tāpēc personīgi vēlas godināt Latvijas futbolistus "un paspiest viņiem visiem rokas par šo brīnumdarbu". Jau ziņots, ka Latvijas futbolisti trešdien Stambulā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Turcijas valstsvienību un nodrošināja tiesības 2004. gadā spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā. Kvalifikācijas kārtas pirmajā izslēgšanas spēlē Rīgā Latvijas izlase sestdien uzvarēja ar 1:0. Līdz ar to divu spēļu summā Latvija bija pārāka par 2002. gada pasaules čempionāta 3.vietas ieguvējiem ar 3:2. Eiropas čempionāta finālturnīrs nākamvasar notiks Portugālē. Līdz šim Latvijas futbolistiem vēl ne reizi nebija izdevies iekļūt tik augsta līmeņa sacensību finālturnīrā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu