Latvijas Hokeja federācija licencējusi 194 tiesnešus. (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) licences ir saņēmuši 194 tiesneši, un vislielākais soģu skaits ir iesaistījies bērnu un jauniešu spēļu tiesāšanā, BNS otrdien paziņoja LHF preses sekretāre Laila Millere.

Nacionālās kategorijas kvalifikācija piešķirta 21 tiesnesim, pirmā kategorija - 13 tiesnešiem, bet starptautiskās kategorijas kvalifikācijai atbilstoši ir deviņi Latvijas tiesneši. Šo kvalifikāciju uz vienu gadu piešķir Starptautiskā hokeja federācija (IIHF), norādīja Millere. Par nevainojamu darbu Nacionālā Goda tiesneša statuss ir piešķirts deviņiem tiesnešiem. Šo statusu piešķir LHF tiesnešu komiteja un apstiprina LHF valde. Lai sagatavotu un pārbaudītu tiesnešu prasmi un zināšanas, kā arī iepazīstinātu ar jaunākajām izmaiņām starptautiskajos noteikumos, pirms sezonas LHF organizē tiesnešu kvalifikācijas celšanas seminārus. Tajos tiek skaidrotas noteikumu izmaiņas, interpretācijas, demonstrēti videomateriāli un organizēta fizisko pārbaudījumu kārtošana. LHF valde ir apstiprinājusi Tiesnešu kolēģijas reglamentu, kas nosaka laukuma tiesnešu, komisāru un brigādes darbinieku darbību Latvijā, regulējot jautājumus, kas nav ietverti oficiālajos hokeja noteikumos. Pēc LHF Valdes norādījuma 2003./2004.gada sezonā īpaša vērība Tiesnešu komitejai jāvelta tiesnešu profesionālās kvalifikācijas celšanai. Latvijas Hokeja federācijas vidējais tiesnešu vecums ir 30 gadi. Jaunākais hokeja spēles tiesnesis ir 14 gadus vecs, bet vecākais - 70 gadus vecs. Vislielākais tiesnešu skaits - 57 tiesneši - ir reģistrēts Rīgā, kam seko Jelgava (36), Liepāja (31), Ventspils (24), Daugavpils (17), Aizkraukle (13), Talsi (12), Ogre (4). 2002./2003.gada sezonas hokeja galveno tiesnešu reitingā pirmo vietu ieņem Eduards Odiņš, kuram seko Gints Zviedrītis un Dans Ivko.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu