"Līvu alus/Liepāja" LBL trešajā spēlē par bronzas godalgām pārspēj komandu "Valmiera/Rūjiena" .

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien notikušajā Latvijas Basketbola līgas (LBL) "play off" turnīra sērijas par trešo vietu trešajā spēlē BK "Līvu alus/Liepāja" savā laukumā saspringtā cīņā ar 89:82 uzvarēja "Valmiera/Rūjiena" vienību.

Tomēr sērijā, kas rit līdz vienas komandas trīs uzvarām, ar 2-1 joprojām vadībā ir "Valmiera/Rūjiena". Abu komandu ceturtais mačs otrdien notiks Valmierā. Ja "Valmiera/Rūjiena" basketbolisti otrdien uzvarēs, tad kļūs par bronzas medaļu īpašniekiem. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija lietuvietis Svajūns Airošis, kurš guva 28 punktus. Viņa kontā arī astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Vairis Pusaudzis guva 14 punktus liepājnieku labā, bet Stīvs Ričs un Aigars Bernāts - katrs pa 13 punktiem. "Valmiera/Rūjiena" komandā ar 23 gūtajiem punktiem un izcīnītām septiņām atlēkušām bumbām izcēlās Gatis Melderis, bet Ulda Višņevica kontā - 17 punkti. Vakar maču pārliecinoši sāka mājinieki - liepājnieki. Jau spēles trešajā minūtē "Līvu alus/Liepāja" pārsvars sasniedza astoņu punktus - 10:2. Tomēr nākamo pirmās ceturtdaļas posmu ar tādu pašu rezultātu - 10:2 - uzvarēja "Valmiera/Rūjiena", un rezultāts kļuva neizšķirts 12:12. Pirmajā, tāpat kā arī otrajā ceturtdaļā nevienai komandai neizdevās iegūt ievērojamu pārsvaru un vēl puslaika pēdējā minūtē rezultāts bija līdzīgs 39:39. Pēdējos uzbrukumos labi nospēlēja Liepājas komandas lietuviešu basketbolists Svajūns Airošis, kurš guva piecus punktus pēc kārtas un panāca savai komandai nelielu pārsvaru - 44:39. Arī otrajā puslaikā cīņa ritēja līdzīgi. Trešajā ceturtdaļā Liepājas vienības pārsvars sasniedza 10 punktus - 65:55. Vēl pēdējās ceturtdaļas vidū "Līvu alus/Liepāja" pārsvars bija 13 punkti - 80:67, taču "Valmiera/Rūjiena" pēc vairākiem precīziem tālmetieniem samazināja rezultāta starpību līdz 78:83. Mača izskaņā Liepājas komanda nosargāja savu pārsvaru un guva uzvaru ar 89:82. LBL regulārajā čempionātā Liepājas komanda ieņēma trešo vietu, bet "Valmiera Rūjiena" vienība bija ceturtā. Regulārajā čempionātā abas komandas savā starpā tikās četras reizes - trīs spēlēs uzvaras (99:81, 95:94 un 113:103) izcīnīja "Līvu alus/Liepāja", bet reizi ar rezultātu 80:73 spēcīgāka bija "Valmiera Rūjiena". "Play off" turnīra ceturtdaļfinālā "Līvu alus/Liepāja" divas reizes pārspēja BK "Barons", bet "Valmiera/Rūjiena" divos mačos bija pārāka cīņā ar BK "ASK/Buki - Gulbene". Pusfinālā "Līvu alus/Liepāja" sērijā līdz divām uzvarām ar 0-2 piekāpās BK "Skonto", bet "Valmiera/Rūjiena" arī divos mačos zaudēja pašreizējai čempionvienībai BK "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu