Lembergs izsaka kārtējo neapmierinātību ar Latvijas basketbolu.

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīra spēlēm Rīgā nevajadzētu notikt, jo tur nav Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) normatīviem atbilstošas sporta halles, pirmdien žurnālistiem sacīja basketbola kluba "Ventspils" prezidents Aivars Lembergs.

Ventspils mērs atgādināja, ka Latvijā ir tikai viena basketbola zāle, kura pilnībā atbilst starptautiskajām FIBA prasībām, un tā ir Ventspils olimpiskā centra basketbola zāle. Lembergs uz spēlēm Rīgā, "uz to miskasti" kā skatītājs nebrauks, jo Rīgas Sporta manēža viņam "rupjā veidā atgādina Padomju Savienības laikus". Lembergu apmierināja baltkrievu tiesnešu darbība LBL finālsērijas pirmajās divās spēlēs Ventspilī, jo tiesneši abas komandas esot tiesājuši vienādi. Pēc viņa vērtējuma, abas spēles no intrigas viedokļa bija ļoti interesantas. Viņu vienīgi sarūgtinājusi "Skonto" komandas nesportiskā rīcība, kura pēc zaudētās spēles neatsveicinājās no pretiniekiem. "[Valdis] Valters iedibina jaunas tradīcijas sportā - nesveicināties, tas sarūgtina. Ceru, ka mūsu komanda nepārņems šo slikto stilu," sacīja Lembergs. Runājot par nākamajām spēlēm cīņā par LBL čempionu titulu, Lembergs nevēlējās prognozēt rezultātus, taču izteica viedokli, ka objektīvi stiprāki tomēr ir ventspilnieki. "Esmu par to, lai uzvar tas, kas uz doto brīdi ir stiprākais, nevis sporta funkcionāru intrigas vai tie, kam tiesneši ir radinieki." Finālsērijā līdz četrām uzvarām par pirmo vietu LBL čempionātā "Ventspils" cīņā pret "Skonto" basketbolistiem ir vadībā ar 2:0. Divas nākamās spēles notiks 10. un 11. aprīlī Rīgas Sporta manēžā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu