Videls, Majone un Kalniņš starp KHL statistikas līderiem sezonas ievadā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miķelis Rēdlihs un Līnuss Videls
Miķelis Rēdlihs un Līnuss Videls Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas "Dinamo" zviedru uzbrucējs Līnuss Videls un kanādiešu aizsargs Metjū Majone, kā arī latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš no Somijas kluba Helsinku "Jokerit" ierindojas starp Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas statistikas līderiem čempionāta ievadā.

Videls četros mačos guvis trīs vārtus un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles. Ar sešiem rezultativitātes punktiem zviedru uzbrucējs patlaban ir KHL sezonas otrs rezultatīvākais spēlētājs aiz Ufas "Salavat Julajev" krievu hokejista Antona Burdasova.

Burdasovs, kurš četros mačos guvis četrus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles, atzīts par KHL sezonas pirmās nedēļas labāko uzbrucēju.

Kalniņš šosezon atvairījis 96,8% pretinieku metienu (trešais labākais rādītājs) un vidēji mačā ielaidis vienus vārtus (ceturtais labākais rādītājs). Tiesa, Kalniņš aizvadījis tikai vienu spēli "Jokerit" rindās.

Par sezonas pirmās nedēļas labāko vārtsargu atzīts Igors Bobkovs, kurš pārstāv Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard" komandu.

Krievu vārtsargs aizvadītajā nedēļā palīdzēja "Avangard" izcīnīt trīs uzvaras, no kurām viena bija "sausā". Viņš atvairīja 97,33% pretinieku metienu un vidēji 60 minūtēs ielaida 0,68 ripas. Viņa sausā sērija ilga 111 minūtes un 31 sekundi.

Savukārt par pirmās nedēļas labāko aizsargu nosaukts Astanas "Baris" spēlētājs Derens Dīcs. Viņš trīs spēlēs guva divus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles, savā ampluā būdams rezultatīvākais.

Majone izcēlies ar trim rezultatīvām piespēlēm, tādējādi Rīgas "Dinamo" aizsargs atrodas starp līgas rezultatīvākajiem aizsargiem. Šajā pozīcijā vairāk rezultatīvo piespēļu patlaban ir tikai "Jokerit" aizsargam Sami Lepisto.

Par labāko jauno spēlētāju nosaukts Jaroslavļas "Lokomotiv" uzbrucējs Nikolajs Kovaļenko, kurš trīs spēlēs guva vienus vārtus, kas viņam bija pirmie KHL.

Pašlaik 18 gadus vecais krievu uzbrucējs trīs spēlēs uz ledus bija vidēji desmit minūtes un 32 sekundes, šajos mačos pielietodams piecus spēka paņēmienus un iekrādams pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu