Gulbis: Man nepatīk skaitlis seši

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis karjerā izcīnījis sešus ATP vienspēļu titulus, tāpēc pirms gaidāmā Stokholmas turnīra fināla viņš jokojot norādījis, ka viņam šobrīd nepatīk šis skaitlis. 

Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pusfinālā Gulbis sestdien ar 1-6, 6-3, 6-3 pieveica pasaules 10. raketi un sacensību favorītu Džonu Isneru no ASV.

"Viss mačs kopumā bija grūts nevis tikai pirmais sets. Viņš ar servi izdara lielu spiedienu, tāpēc jākoncentrējas par 100% katra punkta izspēlē. Domāju, ka otrajā un trešajā setā labāk uzņēmu serves, kas bija panākuma atslēga," pēc uzvaras sacīja Gulbis.

30 gadus vecais Latvijas tenisists kāda ATP turnīra finālā iekļuvis septīto reizi karjerā, bet viņš to paveicis pirmo reizi kopš 2014.gada.

Zīmīgi, ka visos iepriekšējos sešos ATP finālos Gulbis ir uzvarējis. Līdz šim viņš visus sešus titulus izcīnījis 250 punktu turnīros.

"Man nepatīk skaitlis seši. Es dodu priekšroku septiņi un lielākiem skaitļiem," jokoja Gulbis.

Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālā Gulbis svētdien spēkosies ar Stefanu Cicipu no Grieķijas. Divcīņa sāksies ne ātrāk par plkst.16 pēc Latvijas laika.

Gulbis šobrīd pasaules rangā atrodas vien 145.vietā, kamēr viņa pretinieks Cicips ir ATP ranga 16. rakete un šajā turnīrā izlikts ar trešo numuru.

"Ņemot vērā, kā es šonedēļ spēlēju, manas izredzes ir labs. Tomēr viņš ir labs spēlētājs un šobrīd ir labā sportiskajā formā. Cerams, ka spēle būs interesanta - ar daudzām garām izspēlēm. Domāju, ka tas būs labs teniss," prognozē Gulbis.

Latvijas tenisistam šobrīd ir sešu uzvaru sērija, savukārt ar Cicipu līdz šim Gulbis karjerā vēl nav spēlējis.

Par iekļūšanu Stokholmas turnīra finālā Gulbis nopelnījis 150 ATP ranga punktus un 57 570 ASV dolaŗu naudas balvu, turklāt vēl 12 punkti viņam pienākas par kvalifikācijas pārvarēšanu.

Tik liels punktu pienesums latvietim nākamajā nedēļā ļaus būt nedaudz ārpus ranga labāko simta.

Savukārt, ja Gulbim izdosies uzvarēt šajā turnīrā, viņš atgriezīsies pasaules labāko tenisistu simtniekā, no kā viņš pašlaik atpaliek tikai 14 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu