Rīgas "Dinamo" izbraukumā spēkosies ar "Traktor"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Paula Čurkste/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" sestdien aizvadīs regulārā čempionāta dueli pret Austrumu konferences 10. vietas īpašnieci Čeļabinskas "Traktor". Mača sākums plkst. 14.00 pēc Latvijas laika.

Rīgas "Dinamo" hokejisti iepriekšējās divas spēles nosacīti aizvadīja savā laukumā - Šveices pilsētā Cīrihē pret Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA. Abos mačos rīdzinieki piekāpās pretiniekiem, turklāt pēdējā spēlē pret CSKA kapitulēja ar 0:5.

"Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas kārotajā izslēgšanas spēļu zonā - astotā vieta ar 30 punktiem 31 mačā. Tikmēr "Traktor" Austrumu konferencē ir desmitie ar 29 punktiem 32 spēlēs.

Iepriekšējos piecos mačos Čeļabinskas kluba spēlētāji laukumu paceltām galvām un gandarīti par uzvaru atstāja tikai divreiz. Līdz šim pēdējā spēlē "Traktor" ar 2:1 uzvarēja Vladivostokas "Admiral". 

Tiesa, rīdziniekiem nesenāko piecu maču nogrieznī nebūt nav klājies labāk - tikai viena uzvara Rīgā ar 3:0 pār Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard".

Liels iztrūkums "Dinamo" sastāvā iepriekšējos mačos bija vienības rezultatīvākais uzbrucējs Līnuss Videls, kurš šosezon 26 spēlēs izcēlies ar 13 gūtiem vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Rezultatīvā zviedra vārds vairs nav traumēto spēlētāju sarakstā un Rīgas kluba preses sekretārs Jānis Stepītis TVNET apstiprināja, ka Videls sestdien atgriezīsies "Dinamo" pamatsastāvā.

Interesanti, ka Videls pagājušo sezonu pavadīja tieši "Traktor" klubā un visas regulārās sezonas laikā guva 28 rezultativitātes punktus - tikpat, cik tagad ir viņa kontā jau pēc puses regulārā čempionāta maču. Lielāko grūdienu Videla atgriešanās varētu dot "Dinamo" vairākuma izspēlē, ar kuru Cīrihē nesekmējās.

"Traktor" komandā nav izteiktu rezultativitātes līderu. Pa 17 rezultativitātes punktiem katram ir uzbrucējiem Igoram Poļigalovam un ASV leģionāram Raienam Stoa. Rezultatīvākais aizsargs ar 14 punktiem ir amerikānis ar Baltkrievijas pasi Niks Beilens.

Visvairāk maču no vārtsargiem šosezon Čelabinskas kreklā aizvadījis 24 gadus vecais Vasīlijs Demčenko, bet komandas otrais numurs vārtos ir Aleksandrs Sudņicins.

Līdz šim KHL ietvaros abas komandas tikušās 20 reizes, bet Rīgas "Dinamo" uzvarējuši tikai piecreiz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu