Balcers ar komandas biedru atkārtojuši "Senators" kluba rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers kopā ar Žanu Gabrielu Pažo svētdien atkārtoja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" rekordu.

21 gadu vecais Balcers svētdien guva vārtus savas karjeras otrajā NHL spēlē, taču "Senators" komanda cieta 8. zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas hokejists vārtus guva otrā perioda pēdējā minūtē, bet pēc 8 sekundēm ar precīzu metienu izcēlās arī Pažo, panākot tobrīd neizšķirtu 4:4.

Tik īsā laika sprīdī "Senators" hokejisti 2 vārtus guva arī 2011. gadā, kad ar precīziem metieniem izcēlās Džeisons Speca un Otavas kluba leģenda Daniels Alfredsons.

"Sajūtas ir fantastiskas. Ir forši pirmos vārtus gūt tik salīdzinoši ātri," pēc savas karjeras otrās NHL spēles sacīja Balcers.

Sestdien un svētdien spēles "Senators" komandai sākās plkst. 20.00 pēc Latvijas laika. Par šo faktu Balcers pauda prieku sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem.

"Pēc laika zonu maiņas spēles sākās astoņos vakarā. Visi ir nomodā. Mani vecāki un visi citi mājās varēja skatīties šīs spēles."

"Labi, ka vienu spēli jau biju nospēlējis. Varēju sajust, kāds šeit ir hokejs. Šodien jutos nedaudz labāk. Centos spēlēt vienkārši," pastāstīja Balcers.

Latvijas hokejists atzina, ka ceļā uz vārtu guvumu viņš nedaudz pazaudēja ripas kontroli, tomēr uzbrukums noslēdzās sekmīgi.

"Slidoju gar muguru (Krisam) Tīrnijam. Redzēju, ka atbrīvojās ceļš. Jā, patiesībā nedaudz pazaudēju ripu. Man patīk uzspēlēt futbolu iesildoties pirms ejam uz ledus," ar smaidu vārtu guvumu atcerējās Balcers. 

"Domāju, ka visi nedaudz nervozē pirms šādas tik nozīmīgas (debijas) spēles. Pirms pirmās maiņas nedaudz trīcēju. Bet, kad pirmā maiņa bija aiz muguras, tā kļuva par vienu no kārtējām spēlēm. Tad jāiet laukumā, jāspēlē vienkārši un cik vien labi spēj."

Savulaik "Ssenators" komandā ir spēlējuši divi citi Latvijas hokejisti - Kaspars Daugaviņš un Sergejs Žoltoks. Balceram tika vaicāts, vai viņš ir ticies ar Daugaviņu.

"Es, protams, viņu zinu, bet nekad neesam tikušies. Pērn bija pasaules čempionāts. Cerēju, ka viņš tajā būs, bet viņš nevarēja spēlēt. Nedaudz jāpagaida līdz viņu satikšu."

"Senators" nākamās 3 spēles aizvadīs izbraukumā Rietumos - 10. janvārī pret Anaheimas "Ducks", 11. janvarī pret Losandželosas "Kings" un 13. janvārī pret Sanhosē "Sharks".

Balcers gan nevarēja vēl atbildēt uz jautājumu - vai viņš dosies Otavas komandai līdzi šajā izbraukumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu