Aizsargs Jaks: Internetu Bratislavā lietoju reti. Lasu grāmatas un skatos hokeju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Jaks.
Jānis Jaks. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks pasaules čempionātā Bratislavā nav debitanta statusā, jo piedalās jau savā karjerā trešajā šada mēroga turnīrā. Pagaidām gan par viņa iespējām tikt laukumā var vien izteikt prognozes - treneri devuši norādes būt gatavībā. Bratislavā Jaks internetu izmanto reti, brīvajā laikā vērojot citu komandu spēles un lasot grāmatas.

Jaks gan pagaidām nav pieteikts pasaules čempionātam Bratislavā, bet sava uzvārda ierakstīšanu sacensību pieteikumā joprojām gaida arī aizsargs Edgars Siksna, uzbrucēji Māris Bičevskis un Toms Andersons. Latvijas izlases pieteikumā pagaidām ir 23 hokejisti, bet pieteikt var 25 spēlētājus.

23 gadus vecais "American International" koledžas students Jaks Bratislavā dzīvo vienā viesnīcas numuriņā kopā ar pieredzējušo Artūru Kuldu. Vairāki izlases hokejisti pauduši, ka internets viesnīcā ir sliktas kvalitātes, bet Jaku gan tas neuztraucot.

"Pārāk bieži nelietoju internetu. Nedaudz kaut ko paskatos, bet mani tas nesatrauc. Vairāk neapmierina ēdiena kvalitāte viesnīcā. Izvēle ir liela, bet kvalitāte zema. Te rīsi nav izvārīti līdz galam, te makaroni pārvārīti. Sākumā vēl slovāki centās turēt kaut kādu latiņu, bet tagad laikam atmetuši ar roku," par sadzīves apstākļiem pastāstīja Latvijas izlases aizsargs.

Jakam pirmais pasaules čempionāts bija 2014.gadā Minskā, kad komandu vēl vadīja Teds Nolans, bet pie Boba Hārtlija viņš spēlēja 2017.gadā Kelnē.

Pagaidām treneri hokejistam devuši tādas pašas norādes kā iepriekšējos divos čempionātos - viņš nav pamatsastāva spēlētājs, bet jābūt gatavam "ielēkt braucošā vilcienā".

"Brīvajā laikā Bratislavā skatos citu komandu spēles televīzijā. Lasu grāmatu "Apavu vīrs" par "Nike" dibinātāju Filu Vaitu. Mans istabas biedrs Artūrs Kulda arī studē, mums ir par ko parunāt. Viņš raksta studiju darbus, es viņam nedaudz palīdzu," hokejistu ikdienu atklāja aizsargs.

Latvijas hokeja izlasei nākamais mačs svētdiena svakarā plkst.21.15 pret Šveici. Latvijas komandas vārtus sājā spēlē sargās Elvis Merzļikins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu