Šveices gaļasmašīna samaļ Hārtliju un puikas (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ilgi gaidītā 12. maija spēle starp Latvijas un Šveices izlasēm beigusies ar prognozējamo 1:3. Varēja būt 1:2, jo trešā ripa ielidoja tukšos vārtos, varēja būt arī papildlaiks, taču principā spēles rezultāts objektīvi parāda abu hokeja valstu šā brīža spēka samēru. Nu ir Šveice stiprāka, kaut arī nav daudz ko pārmest zaudētājiem. Darīja, ko varēja. Atkal pietrūka. Visticamāk, ka šis 3:1 bruģē uzvarētājiem ceļu uz ceturtdaļfinālu, bet zaudētājiem jācer uz apstākļu sakritību.

Kopš 2009. gada pasaules čempionāta Bernē Latvijas izlasē ir tradīcija, ka stundu pirms mača pie savas preses ierodas kāds no treneriem, lai pastāstītu, kāds ir iespējamās uzvaras ceļš. Treneris Artis Ābols prot pastāstīt tā, ka visiem viss skaidrs. Šoreiz Artis pirms sava stāstījuma ieskatījās uz galda atvērtajā datorā, kur kolēģis Ulvis Brože savā tviterī bija ierakstījis: "Starp Elvja Merzļikina iepriekšējo maču un šā vakara dueli pret Šveici pagājušas 56 dienas - 16. martā viņš Lugāno vārtos pavadīja 96 minūtes un atvairīja 54 metienus, bet pagarinājumā zaudēja ar 4:5. Turpinājumā - tikai treniņi."

Ulvja bažas par Elvja varējumu bija mūsu visu bažas, taču Elvis, atvairot 34 metienus no 36, Latviju turēja spēlē līdz pat 57. minūtei. Kad 2017. gada NHL drafta pirmais numurs Niko Hišīrs iemeta uzvaras vārtus.

Kopumā spēli var salīdzināt ar labi noregulētu gaļas mašīnu. Abas komandas izmisīgi neļāva spēlēt konkurentam, nūja pret nūju, plecs pret plecu, zobs pret zonu. Tādējādi līdz 10. minūtei abas slidotāju brigādes kopā pa vārtiem bija metušas četras reizes, bet mūsējie - tikai vienu... Un arī tad jau varēja ripa iesprukt vārtos, jo šveiciešu uzbrucējs Hāss vārtu laukumā mazliet sapinās ar to sargātāju Dženoni.

Starp citu, šā gada Šveices čempionu ar labāko statistiku tajā - 93,3% atvairīto metienu un tikai 1,85 zaudēti vārti ik spēlē. Loģiski, ka Merzļikins un Dženoni bija šīs spēles centrālās figūras.

Ja pēc 5:2 uzvaras pret Austriju slavēts tika Latvijas izlases vairākums, tad svētdienas vakarā tas īsti nestrādāja. Jā, vienīgo ripu Miks Indrašis iemeta vairākumā. Malacis! Bet visu atkal izdarīja Rūdolfs Balcers, kura atspēle atpakaļ Mikam pārsteidza Dženoni nesagatavotu. Turklāt pēc 0:1 bija pagājusi tikai 31 sekunde. Ja jau nu sunījam savu vairākumu, tad uzslavu pelnījis mazākums, it sevišķi otrās trešdaļas beigās un trešās sākumā, kad Indrašim bija četru minūšu sods, Laurim Dārziņam - divas minūtes par ripas izmešanu. Izturējām! Tad trīs noraidījumi pēc kārtas Šveicei (Berči, Kurašovs, Diass), bija labi momenti, bet nekā...

Šoreiz jāpiekrīt IIHF - Merzļikins bija labākais, bet manas triju zvaigžņu opcijas nebūs. Visi cīnījās, krita ripai ceļā, krita un pelnīja vairākumus. Sūdabrāļu mūsu komandā nebija.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu