Bičevskis: Iespējams, ka tagad esmu citāds Māris (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Māris Bičevskis pēc izlases treniņa Bratislavā.
Māris Bičevskis pēc izlases treniņa Bratislavā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Mārim Bičevskim šī gada pasaules čempionātā jāpilda savdabīga ugunsdzēsēja loma. Viņu jau aprīļa beigās atskaitīja no kandidātu pulka, bet dienā, kad izlase izlidoja uz Bratislavu viņš tomēr devās uz turnīru kopā ar komandu. Aizvadījis pirmo sezonu kā leģionārs, Māris saka, ka esot mainījies.

Pasaules čempionātam Bičevski pieteica tikai pirmdien, jo pirksta lūzuma dēļ turnīrs beidzies citam centra uzbrucējam Rodrigo Ābolam. Pirmās divas Latvijas izlases spēles šajā turnīrā Bičevskis vēroja no tribīnēm.

"Čaļi abos mačos atdevās uz 100 procentiem. Pirmajā spēlē pret Austriju bija lieliska momentu realizācija. No malas ir ļoti grūti skatīties. Cenšos atbalstīt komandu kā vien varu," sarunā ar žurnālistiem pirms otrdienas spēles pret Itāliju sacīja 27 gadus vecais centra uzbrucējs.

Bičevskism otrdien pret Itāliju būs jādodas laukumā, taču pagaidām nav zināms, kurā virknējumā viņš darbosies. Uzbrucējs esot gatavs jebkurai lomai.

Hokejists aizvadītajā sezonā pirmo reizi savā karjerā spēlēja ārpus Latvijas. Astoņas sezonas pavadījis Rīgas "Dinamo" sistēmā, viņš pievienojās Čehijas klubam Hradeckrālovas "Mountfield", kļūstot par Oskara Cibuļska komandas biedru. Bičevskis pieļauj, ka aizvadītā sezona viņu mainījusi.

"Iespējams, ka tagad esmu citāds Māris. Pašam jau grūti spriest. No malas vieglāk teikt, jo sevi jau ieraugi tikai pēc laika. Bija forši tur uzspēlēt. Ceru, ka tas turpināsies. Oskars [Cibuļskis] ļoti palīdzēja," sacīja Latvijas izlases spēlētājs.

Čehijas līgā hokejs esot atbrīvotāks, bet Kontinetālājā hokeja līgā (KHL) jāspēlē pēc noteiktas sistēmas. Viņam neesot problēmu pielāgoties nevienai no šīm manierēm.

Iepriekšējo reizi Bičevskis pasaules čempionātā spēlēja 2017.gadā Ķelnē. Tad viņš turnīra vidū devās uz Rīgu, lai apraudzītu savu tikko dzimušo meitiņu un viņas mammu. Tagad jau meita esot divus gadus veca, bet tētim no pasaules čempionāta pieprasījusi atvest medaļu.

Latvijas un Itālijas hokeja izlašu mačs otrdien Bratislavā sāksies plkst.17.15 pēc Latvijas laika. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu