Masaļskis pirms spēles pret Čehiju: Tradīcija kaut kad ir jālauž

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Masaļskis
Edgars Masaļskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpinot nesen uzsākto tradīciju, Latvijas izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis ceturtdien pēc rīta treniņa Bratislavā nevēlējās atklāt, kurš vārtsargs (Elvis Merzļikins vai Kristers Gudļevkis) sargās vārtus šodien vakarā (plkst. 21.15) gaidāmajā pasaules čempionāta mačā pret Čehijas valstsvienību. 

"Mums nav arī lielas starpības, kurš stāvēs Čehijas vārtos," sarunā ar žurnālistiem norādīja Masaļskis. "Šeit visi vārtsargi ir labi. Protams, ka vārtsarga spēle ir primāra un galvenais, kas dod rezultātu, bet mums ir jāapspēlē jebkurš vārtsargs." 

Čehijas mediji trešdienas pēcpusdienā vēstīja, ka vārtus mačā pret Latviju, visticamāk, sargās Patriks Bartošāks, kurš līdz šim aizvadītajās divās spēlēs vidēji ielaidis 2,02 vārtus un atvairījis 93,22% metienu.

Līdz šim Latvijas izlase pasaules čempionātos Čehiju ne reizi nav uzvarējusi, izcīnījusi vienu neizšķirtu un piedzīvojusi astoņus zaudējumus. 

 

"Čehija ir hokeja lielvalsts ar ļoti daudz labiem spēlētājiem," sacīja Masaļskis. "Viņi vienmēr pret mums atbildīgi attiekušies, novērtējuši. Viņi vienmēr pret mums spēlējuši savu labāko hokeju, tāpēc mums klājies tik grūti, bet šī tradīcija kaut kad ir jālauž. Maskavā mēs bijām ļoti tuvu, lai viņus apspēlētu. Varbūt šī būs tā reize, kad mēs vinnēsim."

Piecreiz Latvija pasaules čempionātos Čehijas komandai piekāpusies ar 1:3. 2006. gadā abas komandas nospēlēja 1:1, bet pēdējā tikšanās reizē pirms diviem gadiem Krievijā Čehija pēcspēles metienu sērijā svinēja uzvaru ar 4:3.   

"Ar neatlaidību daudz ko varam panākt," uzsvēra Masaļskis. "Jāspēlē kārtīgi, ar maksimālu atdevi. Savādāk mēs nemaz nevaram un nemaz nemākam. Spēle sākas pie rezultāta 0:0 un abām komandām izredzes ir vienādas. Gan mēs, gan viņi apzināmies, cik šī spēle ir svarīga. Zaudētājam būs grūtāk iekļūt astotniekā."

Pagaidām neviens no Latvijas uzbrucējiem nav guvis vairāk par vieniem vārtiem, aizsargi pretinieku vārtsargus nav pārspējuši ne reizi.

"Galvenais, lai ripas krīt vārtos, nav svarīgi, kas viņas met," pauda Masaļskis. "Mums jārealizē savas iespējas, tādas mums noteikti būs."

Izlases ceturtdienas rīta treniņā uz ledus nebija vienīgi trešais vārtsargs Gustavs Grigals. 

Nākamā spēlei Latvijas komandai 18. maijā pret zvaigžņoto Krievijas valstsvienību, kura līdz šim turnīrā guvusi visvairāk vārtu (23) un vismazāk ielaidusi - divas ripas. Divus vārtus zaudējusi arī Šveice. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu