Hārtlijs: Trešā trešdaļa pret Krieviju bija labākā mūsu izpildījumā šajā PČ (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs.
Bobs Hārtlijs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāta spēles pret Krieviju trešā trešdaļa bija līdz šim labākā Latvijas izlases izpildījumā visā turnīrā, uzskata galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas izlase sestdien vareni cīnījās, pat pirmajā trešdaļā izvirzoties vadībā, bet beigās tomēr zaudēja Krievijai ar 1:3. Vienīgos vārtus Latvijas komandas labā guva aizsargs Oskars Cibuļskis.

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc spēles žurnālistiem Bratislavā sacīja, ka neko vairāk pašatdeves un spēles plāna izpildījuma ziņā no padotajiem nemaz nevarēja prasīt.

"Jau atkal - lieliska cīņa! Zinājām, ka pretim stājas komanda, kas veidota gandrīz tikai no Nacionālās hokeja līgas (NHL) superzvaigznēm. No Elvja [Merzļikina], līdz aizsargiem un uzbrucējiem - neko vairāk no viņiem nevarēju prasīt. Krievi izmantoja divas mūsu kļūdas. Ja kļūdies, Krievijas izlase pretuzbrukumos atradīs iespēju, kā raidīt ripu vārtos," sacīja Hārtlijs.

Otrajā trešdaļā Krievija sākotnēji pārņēma iniciatīvu un no 0:1 panāca 3:1. Latvijas izlase gan pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem saņēmās, veidojot bīstamus uzbrukumus. Trešā trešdaļa esot bijusi komandai labākā šajā pasaules čempionātā.

"Jā, domāju, ka trešā trešdaļa bija līdz šim labākā mūsu izpildījumā. Otrajā trešdaļā viņi iemeta trīs vārtus un ieguva iniciatīvu, bet tā hokejā gadās. Mūs tagad gaida vēl viens liels izaicinājums, spēle pret Zviedriju. Esam pret viņiem spēlējuši jau iepriekšējos divos čempionātos. Jāatrod veids, kā šoreiz izcīnīt uzvaru," sarunu pabeidza Latvijas valstsvienības galvenais treneris.

Latvijas hokejisti šajā turnīrā cieta trešo zaudējumu piecos mačos, bet Krievijas izlase izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Nākamā spēle Latvijai būs pirmdien pret pasaules čempioniem zviedriem. Apakšgrupā vēl latviešiem būs jāspēlē arī pret Norvēģiju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu