Slovākijas un Norvēģijas hokejisti izcīna uzvaras PČ mačos

CopyDraugiem X Whatsapp
Slovākijas hokejisti
Slovākijas hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas hokeja izlase piektdien Bratislavā savā piektajā pasaules čempionāta spēlē guva savu pirmo uzvaru šī gada meistarsacīkstēs. Tikmēr citā mačā panākumu guva turnīra mājiniece Slovākija.

Norvēģija B apakšgrupas duelī ar 5:3 (1:0, 1:1, 3:2) pārspēja Austriju, kas čempionātu turpina bez izcīnītiem punktiem.

Jau pēc nospēlētām divām minūtēm norvēģus vadībā izvirzīja Kristians Bulls, bet 20 minūtes vēlāk Pēters Šnaiders vairākumā izlīdzināja rezultātu. Tiesa, tuvojoties otrā perioda beigām, Juhanness Juhannesens atguva norvēģiem vadību.

Otro reizi neizšķirtu Austrija panāca trešā perioda vidū, kad precīzi meta Konstantīns Komareks. Tiesa, nepagāja ne minūte, kad perioda 11.minūtē Aleksanders Reihenbergs atjaunoja Norvēģijas izlasei vadību. Vēl trīs minūtes vēlā Bulls panāca jau 4:2, nodrošinot norvēģiem jau krietni stabilāku pārsvaru.

Pēdējā minūtē Dominiks Hainrihs vienus vārtus atguva, bet tas netraucēja norvēģiem svinēt uzvaru. Austrieši nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas Bullam ļāva noformēt "hat-trick".

B grupas kopvērtējumā Šveicei un Krievijai ir maksimāli iespējamie 12 punkti četros mačos, bet pa deviņiem punktiem ir Čehijai un Zviedrijai. Sešus punktus iekrājusi Latvija, savukārt aiz pirmā piecinieka ar trim punktiem ir Norvēģija, bet pie punktiem nav tikušas Austrija un Itālija.

Latvija nākamo spēli aizvadīs sestdien, kad sestdien duelēsies ar Krieviju.

Tikmēr A apakšgrupā Slovākija Košicē ar 6:3 (2:0, 1:2, 3:1) guva virsroku pār Franciju, kas arī cīnās bez uzvarām.

Slovākija pēc Riharda Panīka un Matuša Sukela gūtajiem vārtiem pirmo trešdaļu uzvarēja ar 2:0, bet otrā perioda sestajā minūtē Libors Hudāčeks panāca jau 3:0. Līdz perioda beigām gan Antonēns Manvjāns un Aleksandre Teksjērs divus vārtus atguva.

Tiesa, trešā perioda pirmajās sešās minūtēs slovākiem vārtus guva Eriks Černāks, Mihals Čajkovskis un Ladislavs Naģs, noņemdami jebkādus jautājumus par mača uzvarētāju. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Antonī Rešs vienus vārtus atguva, taču ar to nebija gana, lai iztraucētu čempionāta saimnieku uzvaras svinības.

A grupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem četros mačos ir Vācija, desmit punkti ir Somijai, bet deviņi punkti ir Kanādas kontā, kamēr ceturtā ar astoņiem punktiem ir ASV. Piekto vietu ar sešiem punktiem ieņem Slovākija, sestā ar pieciem punktiem ir Dānija, kamēr viens punkts ir Francijas, bet neviens - Lielbritānijas kontā.

Plkst.21.15 Bratislavā Čehija cīnīsies ar turnīra pastarīti Itāliju, bet Košicē būs Somijas un Lielbritānijas mačs. Šie dueļi būs vērojami attiecīgi kanālā "360 TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 10. līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Uz augšu