"Sport-Express" žurnālists: Latvijai pret Krieviju neredzu nekādus variantus (5)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
 Ņikita Kučerovs (no kreisās), Jevgēņijs Dadonovs un Jevgeņijs Malkins
Ņikita Kučerovs (no kreisās), Jevgēņijs Dadonovs un Jevgeņijs Malkins Foto: EPA/Scanpix

Ilgus gadus Latvijā dzīvojušais un Latvijas hokeju pārzinošais izdevuma "Sport-Express" hokeja apskatnieks Igors Jeronko neredz nekādus variantus, lai Latvijas valstsvienība sestdien pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā pieveiktu zvaigžņoto Krievijas izlasi. 

"Praktiski neredzu nekādus variantus, ka Latvijas izlase varētu pieveikt Krieviju," sarunā ar TVNET teica Jeronko. "Ja Elvis Merzļikins būtu savā labākajā kondīcijā, tad varbūt. Ja vārtsargs aizvada ģeniālu spēli, viss ir iespējams. Tomēr redzam, ka Elvis divus mēnešus bijis bez spēļu prakses, trenējies tikai ar vārtsargu treneriem. Jā, pret Šveici viņš uz svaiguma rēķina izskatījās lieliski, bet nedaudz kaut kur nepaveicās. Taču pret Čehiju bija manāms, ka īsti nav labākajā sportiskajā kondīcijā." 

Jeronko nav drošs, ka vārtu drošība mačā pret Krieviju būtu jāuztic Merzļikinam. 

"Pilnīgi iespējams, ka Bobs Hārtlijs vārtos liks Kristeru Gudļevski. Un tas varētu būt pareizs lēmums," uzskata "Sport-Express" hokeja apskatnieks. "Ja godīgi, tad Latvijas komandai ir viena jaudīga maiņa - Ķēniņš, Bļugers un Balcers. Ja jums [Latvijas izlasei] būtu visas četras šādas maiņas, tad mēs varētu sākt runāt par izredzēm. Domāju, ka šī maiņa ļoti iespējams Krievijas izlasē nebūt pat kā ceturtā un tas liek aizdomāties. Protams, zvaigznes var visādi sakrist, bet es Latvijas izlasei neredzu nekādas izredzes."

Krievijas hokejisti līdz šim aizvadītajās četrās spēlēs guvuši 23 vārtus, kas ir otrs labākais rādītājs turnīrā. Tai ir trešais labākais vairākums (realizēti 33,33%) un vislabākais mazākums. Deviņas reizes spēlējot mazākumā, zvaigžņotā komanda ne reizi nav ielaidusi ripu savos vārtos. 

Jeronko līdz 32 gadu vecumam dzīvoja Rīgā, bet 2015. gadā pārcēlās uz dzīvi Maskavā. Līdz tam viņš apmeklēja teju visas Rīgas "Dinamo" komandas mājas spēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā.  

Par hokeja apskatnieku viņš strādā kopš 2010. gada. 

Līdz šim pasaules čempionātos Latvijas izlase pret titulēto pretinieku izcīnījusi divas uzvaras un piedzīvojusi septiņus zaudējumus. 

Krievijas izlases spožākās zvaigznes ir Jevgeņijs Malkins, Aleksandrs Ovečkins, Ņikita Kučerovs. Jau zināms, ka par vārtu drošību mačā pret Latviju rūpēsies Andrejs Vasiļevskis. 

 

"Jā, Krievijas izlases aizsargi mēdz aizspēlēties uzbrukumā, bet tā nav liela problēma, jo aizmugurē ir Vasiļevskis, kurš ir viens no pasaules labākajiem vārtsargiem. Viņš jau ir pieradis, ka bieži nākas spēlēt, kad pret viņu un aizsargu izslido divi pretspēlētāji. Šādās epizodēs viņš regulāri glābj. Tas gan būtu grūtāk izdarāms, piemēram, pret Zviedrijas izlasi, bet pagaidām viņam problēmas nav bijušas," pauda Jeronko. 

Savulaik Kristers Gudļevskis Tampabejas "Lightning" sistēmā bija Vasiļevska konkurents. 

Krievijas komanda tiek uzskatīta par turnīra galveno favorīti. 

"Piekrītu, ka uz papīra Krievijas izlase ir galvenā favorīte. Taču pasaules čempionātā viena spēle var daudz ko izšķirt. Pat viens nelaimīgs vārtu zaudējums var būt izšķirošs," sacīja Jeronko. 

Latvijas hokejisti ar Krievijas izlasi Ondreja Nepelas arēnā spēkosies sestdien plkst. 13.15 pēc Latvijas laika. 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu