Valmieras un Jūrmalas futbolisti cīnīsies par trešo vietu virslīgas tabulā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti Foto: "Valmiera Glass VIA"/Facebook

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā piektdien tiks aizvadīti divi mači. Vienā no tiem notiks cīņa par trešo pozīciju turnīra tabulā.

Vispirms plkst.18 sezonu lieliski sākusī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) uzņems Jūrmalas "Spartaku".

Pagājušās sezonas virslīgas vājākā komanda no Valmieras sezonu gruzīnu speciālista Tamaza Pertijas vadībā iesākusi teicami, jo kopvērtējumā tā noslēdz pirmo trijnieku.

Tikmēr uz viļņa pēdējā laikā ir arī "Spartaks", kas guvis trīs uzvaras pēc kārtas, bet pēdējos piecos mačos iekrājis četrus panākumus un vienu neizšķirtu, kas vairs tikai par diviem punktiem liek atpalikt no pirmā trijnieka.

Šodienas uzvaras gadījumā jūrmalnieki pakāpsies uz trešo pozīciju.

Šo komandu sezonas pirmajā savstarpējā mačā "Spartaks" svinēja uzvaru ar 2:0.

Otrais šodienas mačs sāksies plkst.19.30. Tajā kopvērtējuma pēdējās vietas īpašniece "Metta" uzņems "Jelgavu".

"Metta" pie uzvarām nav tikusi trīs spēles pēc kārtas, ciešot divus zaudējumus un vienreiz spēlējot neizšķirti. Savukārt priekšpēdējā pozīcijā esošā "Jelgava" pie panākuma nav tikusi jau piecos mačos - trīs neizšķirti un divi zaudējumi.

Šo komandu pirmā apļa cīņā "Metta" svinēja uzvaru ar 2:1.

Sestdien šī kārta tiks noslēgta ar vēl diviem mačiem, kuros tiksies "Daugavpils" - "Liepāja" un "Riga" - RFS. Šo kārtu izlaiž "Ventspils" futbolisti.

Ar 14 spēlēs gūtiem 28 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 25 punktiem 13 mačos seko "Riga" komanda, kamēr trešā ar 21 punktu 13 cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA, bet ceturto vietu ar 20 punktiem 14 dueļos ieņem "Ventspils".

Piektā ar 19 punktiem 13 cīņās Jūrmalas "Spartaks", kamēr sestā ar 17 punktiem 13 cīņās ir "Liepāja". Tālāk ar 16 punktiem 13 dueļos seko "Daugavpils", astoto vietu ar 13 punktiem ieņem "Jelgavas" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar desmit punktiem noslēdz "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu