Porziņģis izceļas ar "double-double"; pārtrūkst "Mavericks" uzvaru sērija

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis naktī uz trešdienu (Latvijas laiks) izcēlās ar "double-double", taču latvieša pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 99:114 piekāpās Losandželosas "Clippers", tādējādi Dalasas komandai pārtrūka piecu uzvaru sērija.

Porziņģis laukumā pavadīja 30 minūtes, kuru laikā viņš guva 15 punktus (2p. 1/5, 3p. 3/8, s.m. 4/8) un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

Liepājniekam šis ir jau sestais "double-double" pēdējos septiņos mačos.

Porziņģis aizvadītajā spēlē veica arī vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva trīs kļūdas un spēli pabeidza ar -13 lietderības rādītāju.

"Mavericks" sastāvā šajā spēlē rezultatīvākais bija slovēnis Luka Dončičs, kurš guva 22 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Dončiča kontā arī septiņas kļūdas, turklāt viņš netrāpīja nevienu no astoņiem tālmetieniem, kurus viņš izpildīja šajā spēlē.

"Clippers" komandā 28 punktus guva Kavai Lenards, 26 pievienoja Pols Džordžs, bet ar 21 punktu atzīmējās Lū Viljamss.

"Mavericks" šajā mačā vadību kaut uz mirkli spēja iegūt vienīgi pirmajā ceturtdaļā. Lielākais pārsvars bija pašā sākumā, kad Porziņģis trāpīja tālmetienu un panāca 3:0.

"Clippers" pārsvarā kontrolēja spēli, mača gaitā sasniedzot pat 24 punktu pārsvaru. Losandželosas klubs izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas.

"Mavericks" ar 11 uzvarām 17 spēlēs ierindojas 4. vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, kur "Clippers" ieņem 3. pozīciju ar 13 panākumiem 18 mačos.

Nākamo spēli galvenā trenera Rika Kārlaila vadītā Dalasas komanda aizvadīs naktī uz sestdienu, kad izbraukumā spēkiem mērosies ar Fīniksas "Suns". 

24 gadus vecais Porziņģis šosezon vidēji mačā izcēlies ar 18,3 punktiem, savācis 9,2 atlēkušās bumbas un 2,1 reizi bloķējis metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu