Medijs: vismaz piecas NBA komandas vēlas iegūt Bertānu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Vismaz piecas komandas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) izrāda nopietnu interesi par Dāvi Bertānu, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta "NBC Sports".

NBA komandas šosezon līdz 6. februārim var veikt maiņas darījumus. Ziemeļamerikas mediji jau iepriekš ziņojuši, ka klubi varētu izrādīt interesi par Bertānu, lai pastiprinātu sastāvu ar snaiperi.

Tagad tiek vēstīts, ka šosezon sastāvu ar Bertānu vēlas pastiprināt vismaz piecas komandas - Filadelfijas "76ers", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Lakers", Bostonas "Celtics" un Denveras "Nuggets".

Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" nākamajās divās mājas spēlēs tiksies ar "Celtics" un "Hawks". Tādējādi ASV galvaspilsētā bāzētā kluba vadība varētu tikties ar Bostonas un Atlantas komandu pārstāvjiem.

"Lakers" un "Nuggets" šobrīd pēc uzvaru un zaudējumu bilances ir divas spēcīgākās komandas Rietumu konferencē, "Celtics" ir otrā un "76ers" ir piektā labākā vienība Austrumos, bet "Hawks" ir pēdējā visā līgā.

27 gadus vecais Bertāns aizvada individuāli savu labāko sezonu NBA. Pēdējās 8 spēles gan viņš izlaidis labās kājas augšstilba muskuļa savainojuma dēļ. 

Ar vidēji mačā gūtiem 15,4 punktiem Bertāns šobrīd ir otrs rezultatīvākais spēlētājs "Wizards" komandā.

Tālmetienus latvietis realizējis ar 43,4% precizitāti, vidēji mačā izpildot 8,6 trīspunktu metienus.

Latvijas basketbolistam ir spēkā līgums līdz šīs sezonas beigām par atalgojumu 7 miljonu ASV dolāru apmērā. Vasarā rūjienietis var kļūt par neierobežotu brīvo aģentu, uzklausot jebkuras komandas piedāvājumu.

"NBC Sports" vēsta, ka daudzi eksperti uzskata, ka Bertāns nākamajā līgumā varētu gadā jeb sezonā saņemt 15 miljonu ASV dolāru lielu algu.

"Wizards" ģenerālmenedžeris Tomijs Šeperds iepriekš izteicās, ka Vašingtonas kluba vadība nevēlas šosezon aizmainīt latvieti uz citu komandu. Tā vietā klubs riskēs un centīsies vasarā pagarināt līgumu ar Bertānu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu