Video Vapne ar diviem vārtiem sekmē "Valmieras" uzvaru pār "Metta"

CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Jānis Līgats

Lūkass Vapne svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 22.kārtas spēlē izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, palīdzot "Valmierai" tikt pie uzvaras.

"Valmiera" savā laukumā ar rezultātu 6:1 (1:0) pārspēja "Metta" futbolistus.

Valmieriešiem bija iespēja izvirzīties vadībā jau devītajā minūtē, taču netika izmantots stūra sitiens, pēc kura bumba nonāca vārtu priekšā.

17.minūtē 1:0 laukuma saimnieku labā panāca Džibrils Gejs, kurš pēc Daisukes Jokotas piespēles raidīja bumbu "Metta" vārtos no tuvas distances.

Savukārt otrajā puslaikā Lūkass Vapne 51.minūtē guva savus pirmo vārtus "Valmieras" sastāvā, precīzam esot pēc Kamilo Menas piespēles.

Vien divas minūtes pēc ielaistajiem vārtiem rezultāta starpību samazināja Bruno Melnis, kuram izdevās panākt 1:2.

Laukuma saimniekiem divu vārtu pārsvaru 61.minūtē atjaunoja Daniels Balodis, bet 73. minūtē vēlreiz izcēlās Vapne, kurš pēc Kristera Pankevica piespēles no ļoti tuvas distances spēja raidīt bumbu vārtos (4:1).

Īsi pēc gūtajiem vārtiem Vapne tika nomainīts, un viņa vietā laukumā devās Artūrs Murza, kuram vajadzēja pavisam īsu laiku, lai gūtu pirmos vārtus "Valmieras" sastāvā (5:1).

Kompensācijas laika otrajā minūtē Jokota izdarīja sitienu pa vārtiem, un bumba, atsitoties pret kādu no "Metta" futbolistiem, atrada ceļu uz vārtiem, padarot rezultātu 6:1 par labu valmieriešiem.

Šosezon komandas divreiz jau bija tikušās, pirmajā cīņā Valmierā fiksējot neizšķirtu 1:1, bet otrajā spēlē Rīgā ar 3:0 uzvarot čempionāta līdervienībai.

Šodien tiks aizvadītas vēl divas 22.kārtas spēles, kurās plkst.18 Jāņa Skredeļa RFS uzņems "Auda", bet plkst.20 "Riga" "Skonto" stadionā laukuma saimnieku lomā spēkosies ar Jūrmalas "Spartaku".

22.kārtas pirmajā mačā sestdien "Super Nova" svinēja kluba vēsturē pirmo panākumu virslīgā, ar 2:1 savā laukumā pārspējot "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus.

Pēdējā šīs kārtas spēle, kurā jātiekas "Liepājas" un "Daugavpils" komandām, tika pārcelta uz 4.augustu.

Turnīra tabulas galvgalī pēc 22 spēlēm ar 56 punktiem ir "Valmiera", RFS ar 48 punktiem 21 cīņā ieņem otro vietu, bet trešā ar 44 punktiem tikpat mačos ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 40 punktiem 20 spēlēs, 21 spēlē "Auda" ir 36 punkti un "Daugavpilij" - 24 punkti, bet "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 20 punkti 22 dueļos. 14 punkti 20 mačos ir Jūrmalas "Spartaka" rēķinā, 13 punkti 22 mačos ir "Metta", kamēr astoņi punkti 22 cīņās - "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu