FIFA prezidents Infantīno: Šis bija visu laiku labākais Pasaules kausa grupu turnīrs

CopyDraugiem X Whatsapp
Džanni Infantīno
Džanni Infantīno Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno slavē nupat aizvadīto 2022. gada Pasaules kausa futbolā grupu turnīru, izsakot cerību, ka tam sekos tikpat veiksmīgas izslēgšanas spēles.

Pagājušajā nedēļā noslēdzās PK finālturnīra mači astoņās apakšgrupās, kam sekoja astotdaļfināla spēles.

"Esmu redzējis visus mačus un skaidri varu teikt, ka šis bija visu laiku labākais Pasaules kausa grupu turnīrs, tāpēc turnīra turpinājums solās būt daudzsološs," teica Infantīno. "Spēles notika lieliskas kvalitātes stadionos, katru maču vidēji apmeklējot 51 tūkstotim līdzjutēju."

FIFA prezidents arī uzsvēra to, ka Dohas ielās ir apmēram 2,5 miljoni līdzjutēju, kuri rada patīkamu atmosfēru, jūtot līdzi savām komandām.

"Vairs nav mazo un lielo komandu," runājot par astotdaļfinālu, izcēla Infantīno. "Komandu līmenis ir līdzvērtīgs. Pirmo reizi izslēgšanas spēles sasniedza visu kontinentu komandas, kas liecina, ka futbols kļūst patiešām globāls."

Ceturtdaļfināla spēles sāksies piektdien, kad laukumā dosies Horvātija un Brazīlija, kā arī spēkus mēros Nīderlande un Argentīna. Sestdien tiks aizvadīti pārējie divi ceturtdaļfināla mači, vienā no kuriem Anglija stāsies pretī Francijai, bet otrā spēlē tiksies Maroka un Portugāle.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002. gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā. Tāpat šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu