Krivuņecs: Redzu, ka LFF biedri nesaprot ārējos faktorus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Biedrības  Latvijas Futbola Virslīga" valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs
Biedrības Latvijas Futbola Virslīga" valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāts Maksims Krivuņecs cerēja, ka organizācijas biedri vēlēsies atsvaidzināt LFF valdi ar jaunām idejām, pēc vēlēšanām sarunā ar žurnālistiem teica Krivuņecs.

Jau ziņots, ka piektdien LFF kongresā prezidenta amatā tika pārvēlēts līdzšinējais organizācijas vadītājs Vadims Ļašenko, uz šo posteni pretendējot arī Latvijas futbola virslīgas vadītājam Krivuņecam. Ļašenko balsojumā saņēma 72 balsis, bet Krivuņecs - 21.

"Piedāvāju savas zināšanas un pieredzi, apmēram 20% to novērtēja. Tas parāda, ka jāstrādā. Pats šajā procesā kļuvu labāks, ieguvu daudz zināšanu un pieredzes. Man galvenais bija piedāvāt savu vīziju un programmu. Grūti ir mainīt sistēmu, kas strādā vairākus gadus. Cerēju, ka biedri vēlēsies atsvaidzināt valdi ar jaunām idejām," stāstīja Krivuņecs.

Izvirzot viņa kandidatūru, Krivuņecam bija 12 LFF biedru atbalsts, bet kongresā tika iegūtas vēl papildu deviņas balsis. Viņaprāt, tas rādot, ka viņa darbs rit pareizajā virzienā.

Uzrunā pirms balsojuma Krivuņecs aizrādīja par LFF tēriņiem. "Man nepatīk, ka šodien prioritātes ir citas, nevis futbola klubu attīstība," pauda Krivuņecs.

"Starp maniem atbalstītājiem bija virslīgas klubi, labākās jaunatnes sistēmas. Cilvēki, kuriem ir svarīga vide, kuri domā par nākotni un attīstību. Iespējams, neatradu pareizos vārdus, bet tā bija tikai mana problēma," turpināja Krivuņecs.

Virslīgas vadītājs neizslēdza iespēju, ka pēc četriem gadiem atkal varētu virzīt savu kandidatūru LFF prezidenta amatam.

"Runāšu vairāk ar biedriem, izglītošu un parādīšu, ko mēs darām virslīgā. Iespējams, to novērtēs vairāk federācijas biedru. Vēlējos piedāvāt klubu attīstības centru - projektu, kas palīdzētu maziem un vidējiem klubiem līdzināties profesionāliem klubiem. Redzu, ka biedri nesaprot ārējos faktorus, piemēram to, ka mēs esam atkarīgi no starptautisko organizāciju finansējuma. Ja rīt kas mainīsies, šaubos, vai federācijai ir kāds plāns," skaidroja Krivuņecs.

Kā prezidenta amata kandidātam viņam nepatika tas, ka kongresā esošā vadība varēja uzstāties vairākas stundas, stāstot par četrgades darbu, projektiem, stratēģijām un kandidātiem. "UEFA labas pārvaldības rekomendācijās rakstīts, ka jābūt kandidātiem līdzvērtīgas platformas katram kandidātam. Tādu šodien nebija," secināja Krivuņecs.

Uz prezidenta, divu viceprezidentu un vēl sešu valdes locekļu amatiem pretendēja tikai 12 kandidāti, biedru atbalstu gūstot visiem Ļašenko komandas pārstāvjiem.

Ļašenko ir piektais LFF prezidents organizācijas vēsturē. Bijušais Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Ļašenko LFF vadītāja amatā pirmo reizi tika ievēlēts 2020.gada vasarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu