"Riga" cieš zaudējumu pirmajā spēlē ar "Kecskemeti"

CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola komanda "Riga" ceturtdien Ungārijā cieta zaudējumu UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā mačā.

"Riga" ar 1:2 (0:0) piekāpās Ungārijas klubam "Kecskemeti" .

Pārsvars pirmajā puslaikā bija "Riga" futbolistiem. Mājinieku vārtsargu ar sitieniem pa vārtiem traucēja Hrvoje Babecs un Baba Musā, bet 32. minūtē pēc piespēles uz vārtsarga laukuma līniju Marko Regža trāpīja pa vārtu kreiso stabu.

Rīdzinieku vārtsargam Tomam Nilam Puriņam bīstamākais sitiens pa vārtiem bija jāgaida līdz 39. minūtei, kad viņš atsita Bences Bano-Sabo sitienu.

Otro puslaiku "Riga" uzsāka ar trim jauniem spēlētājiem sastāvā, bet mājinieki - ar vienu.

50. minūtē mājinieki tika pie 11 metru soda sitiena, kad pēc niecīgas sadursmes ar Musā soda laukumā guļus izstiepās Mihails Meshi un video atkārtojums apstiprināja soda sitiena nepieciešamību. Turklāt otrajā puslaikā laukumā nākušais uzbrucējs Abdulrahmans Taivo saņēma dzelteno kartīti par runāšanu ar tiesnesi.

Vārtus guva Šoma Suhodovskis, raidot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī, Puriņam dodoties uz pretējo vārtu stūri.

64. minūtē pēc Musā sitiena ar galvu pēc stūra sitiena izpildes trāpīja tieši virsū vārtsargam.

Vairāk uzbruka rīdzinieki, taču Kečkemētas futbolisti atbildēja ar ļoti bīstamiem pretuzbrukumiem. 73. minūtē pēc divām piespēlēm soda laukumā Meshi sita no vārtsarga laukuma robežas, taču Puriņš bija vietā. Tomēr 85. minūtē Gerge Pālinkašs pēc Barnas Tota centrējuma no kreisās puses viens pats ieskrēja vārtsarga laukumā un panāca 2:0.

Jau nākamajā minūtē Antonijs Kontrerass pēc Ngondas Muzingas piespēles rezultāta starpību samazināja līdz 1:2.

Atbildes spēle 3. augustā notiks Rīgā.

Pirmajā kārtā "Riga" divu spēļu summā ar 2:1 pieveica Reikjavīkas "Vikingur", bet "Kecskemeti" sacensības sāks no otrās kārtas.

"Riga" pēc zaudējuma atbildes spēlē Reikjavīkas komandai Latvijas virslīgā ar 6:0 viesos sagrāva "Tukums 2000"/"Telms" komandu un nosargāja pirmo vietu Latvijas čempionātā. Savukārt pretinieki pēdējo oficiālo cīņu aizvadīja maija beigās, finišējot otrie Ungārijas čempionātā.

Uzvarētāja divu maču summā trešajā kārtā tiksies ar Nīderlandes klubu "Twente" vai "Hammarby" no Zviedrijas.

Pagājušajā sezonā "Riga" sasniedza Konferences līgas trešo kārtu, kurā divu maču summā ar 1:5 atzina Portugāles vienības "Gil Vicente" pārākumu un neiekļuva "play-off" kārtā.

Kečkemētas komandai šis ir otrais starts kādā no Eiropas kausu izcīņām. Debijā Eiropas līgā 2011./2012. gada sezonā Ungārijas klubs otrajā kārtā divu spēļu summā atzina Kazahstānas "Aktobe" pārākumu viesos mazāk iesisto vārtu dēļ.

Rīgas vienība Eiropas kausu sacensībās debitē, bet tās pretiniece šajos mačos startējusi regulāri. Vislabāk veicās 1968./1969. gada sezonā, kad Čempionu līgas priekšteces Eiropas Čempionu kausā tika līdz pusfinālam, divu spēļu summā ar 2:3 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax". Vēl divreiz izdevās tikt līdz ceturtdaļfinālam.

2018./2019. gada sezonā Slovākijas klubam izdevās iekļūt Eiropas līgas grupu turnīrā, paliekot trešajiem. Pagājušajā sezonā komanda pārvarēja Konferences līgas otro kārtu, bet trešajā ar 0:3 piekāpās Vladislava Gutkovska pārstāvētajai Čenstohovas "Rakow".

Jau ziņots, ka otrdien "Valmiera" viesos ar 3:0 sagrāva Sanmarīno vienību "Tre Penne", bet trešdien RFS futbolisti pirmajā otrās kārtas spēlē Jūrmalā ar 0:2 zaudēja Azerbaidžānas Masaziras "Sabah".

Sacensību fināls notiks 2024. gada 29. maijā Atēnās.

Iepriekšējās sezonas finālā Vesthemas "United" futbolisti finālā ar 2:1 pārspēja RFS pretinieci grupu turnīrā Florences "Fiorentina".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu