Video Šmits sekmē "Žalgiris" uzvaru Eirolīgas ievadā pret Banki trenēto "Virtus"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas uzbrucējs Rolands Šmits ceturtdien Boloņā guva desmit punktus viņa pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" uzvarā ULEB Eirolīgas pirmās kārtas spēlē pār Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadīto Boloņas "Virtus".

"Žalgiris" pieveica "Virtus" ar 82:79 (15:23, 22:19, 21:23, 24:14).

Šmits 25 minūtēs un 55 sekundēs laukumā realizēja četrus no sešiem divpunktu un divus no trim soda metieniem, bet neprecīzi bija abi tālmetieni. Viņa kontā arī pa atlēkušai bumbai, rezultatīvai piespēlei un bloķētam metienam, kā arī divas kļūdas, pa trim personiskajām piezīmēm un izprovocētiem pārkāpumiem pretiniekiem un efektivitātes koeficients pieci.

Uzvarētāju rindās par Šmitu rezultatīvāks bija tikai Kīnens Evanss ar 25 gūtiem punktiem un Ulanovs ar 11 gūtiem punktiem.

Mājiniekiem 18 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Džordans Mikijs, bet 17 punktus - Tornike Šengelija.

"Žalgiris" sāka vareni, pēc Toma Dimšas trīspunktu metiena panākot 10:2 vadību, taču ceturtdaļas beigās pēc Tornikes Šengelijas tālmetiena ar 21:13 vadībā izvirzījās jau laukuma saimnieki, kuri 18.minūtē pēc diviem precīziem Džeilena Smita soda metieniem panāca lielāko pārsvaru - 40:25.

Savukārt pēc Dimšas trīspunktu gājiena 23.minūtē spēle par uzvaru varēja sākties no sākuma - 44:44.

"Žalgiris" vadībā izvirzīties neizdevās, mājiniekiem atkal atraujoties rezultātā un 28.minūtē pēc Šengelijas otrā precīzā tālmetiena mačā panākot 63:48 vadību, ko gan līdz trešās ceturtdaļas beigām viesi samazināja līdz septiņiem punktiem.

Pēdējā ceturtdaļā rezultāta starpība svārstījās piecu līdz septiņu punktu robežās, līdz Lietuvas klubs veica desmit punktu izrāvienu, pēc Edgara Ulanova divpunktu metiena panākot 77:73. Šajā nogrieznī divus punktus guva arī Šmits.

Pusminūti līdz spēles beigām Džordans Mikijs palīdzēja mājiniekiem pietuvoties līdz 79:80, bet spēli ar vienu precīzu soda metienu no diviem noslēdz Šmits, pēc tam bloķējot Deniela Heketa tālmetienu.

Citā spēlē "Barcelona" savā laukumā pieveica Stambulas "Anadolu Efes" - 91:74 (22:19, 18:15, 29:30, 22:10).

Uzvarētājiem 18 punktus guva Villijs Ernangomess, bet 16 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Jans Veselijs.

Viesiem ar 16 punktiem un 12 atlēkušajām piespēlēm izcēlās Šeins Larkins.

Divu Vācijas klubu cīņā Minhenes "Bayern" savā laukumā ar 80:68 (19:17, 17:27, 25:7, 19:17) apspēlēja Berlīnes "Alba".

Mājiniekiem 17 punktus sakrāja Silvēns Fransisko, bet viesiem pa 12 punktiem guva Luī Olinde un Johanness Tīmanis.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu