Video Banki komanda turpina uzvaru sēriju Eirolīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Luka Banki
Basketbola treneris Luka Banki Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus Segafredo" komanda piektdien izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas ULEB Eirolīgā un devīto pēc kārtas, ieskaitot mačus arī Itālijas A sērijā.

Boloņas basketbolisti sestās kārtas spēlē savā laukumā ar rezultātu 93:81 (20:18, 21:27, 28:17, 24:19) pārspēja Erdema Džana vadīto Stambulas "Anadolu Efes".

Uzvarētāju rindās oktobra vērtīgākais spēlētājs Tornike Šengelija guva 19 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva sešas rezultatīvas piespēles un izprovocēja 12 pārkāpumus, Marko Belinelli bija 17 punkti, Braients Danstons guva 14 punktus un izcīnīja sešas bumbas zem groziem, bet Dželīnam Smitam bija 12 punkti.

Stambulas vienībā 17 punktus guva Rodrigs Bobuā, 16 pievienoja Šeins Larkins un 15 guva Ante Žižičs.

Viesi bija precīzāki metienu izpildē, taču izpildīja krietni mazāk metienu no spēles (49/66) un gandrīz divreiz vairāk kļūdījās (14/8).

"Virtus" ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieņem trešo vietu, kamēr "Anadolu Efes" uzvarējusi divos mačos un ir 13.pozīcijā. Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" vienība ar trīs uzvarām ir devītajā pozīcijā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu