WTA ranga 91. rakete Tausone kļūst par Ostapenko pretinieci Lincas turnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Dānijas tenisiste Klāra Tausone otrdien kļuva par Latvijas pirmās raketes Aļonas Ostapenko pretinieci Lincas "WTA 500" turnīra otrajā kārtā.

Tausone, kura WTA rangā ir 91. pozīcijā, pirmās kārtas spēlē ar 3-6, 6-3, 6-3 pārspēja itālieti Kamillu Džordži (WAT 68.). 21 gadu vecā Tausone pirms tam pārvarēja kvalifikāciju, izcīnot divas uzvaras.

WTA ranga 12. vietas īpašniece Ostapenko šajā turnīrā ir izsēta ar pirmo numuru un no pirmās kārtas ir brīva.

Ostapenko ar Tausoni 2021. gadā tikās Luksemburgas "WTA 250" turnīra finālā, toreiz trīs setos uzvarot dānietei. Tas viņai bija otrais un līdz šim pēdējais WTA tituls karjerā.

Abām tenisistēm šis ir pirmais turnīrs pēc Austrālijas atklātā čempionāta, kurā Tausone apstājās otrajā kārtā, bet Ostapenko aizvadīja par maču vairāk. Gada sākumā Latvijas tenisiste uzvarēja Adelaidas "WTA 500" turnīrā, savukārt Tausone aizcīnījās līdz pusfinālam sacensībām Kanberā.

Šī mača uzvarētāja trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā tiksies ar beļģieti Žaklīnu Kristinu (WTA 89.) vai britu tenisisti Džoudiju Barredžu (WTA 102.).

Turnīrs Lincā norisinās iekštelpās uz cietā seguma. 2019. gadā, kad Lincā bija "WTA 250" līmeņa turnīrs, Ostapenko aizcīnījās līdz finālam, kurā trīs setos zaudēja amerikānietei Koko Gofai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu