Jovičs: Pērn bija krietni vieglāk, jo "Celtics" komandai nebija Porziņģa

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikola Jovičs pret Kristapu Porziņģi
Nikola Jovičs pret Kristapu Porziņģi Foto: AP/Scanpix

Pērn izslēgšanas maču turnīrā spēlēt pret Bostonas "Celtics" bija krietni vieglāk, jo komandai nebija Kristapa Porziņģa, pēc svētdien piedzīvotā zaudējuma atzina Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Maiami "Heat" spēlētājs Nikola Jovičs.

"Celtics" savā laukumā "play-off" pirmās kārtas sēriju pret "Heat" sāka ar pārliecinošu uzvaru – 114:94 (26:21, 34:24, 31:14, 23:35).

Porziņģis šajā mačā izcēlās ar 18 gūtajiem punktiem, realizējot četrus no astoņiem tālmetieniem.

Pozicionāli šajā sērijā Porziņģa tiešais pretspēlētājs ir un būs Bems Adebajo, tomēr pirmajā spēlē ilgākus nogriežņus latvieša segšana tika uzticēta Nikolam Jovičam, kurš pērn ar Serbijas izlasi izcīnīja sudrabu Pasaules kausā.

Serbu basketbolists uzskata, ka zonas aizsardzība, kas pērn "Heat" komandai sērijā pret "Celtics" nesa augļus, tagad nav tik efektīva tieši Porziņģa dēļ.

"Pērn bija krietni vieglāk, jo viņiem ["Celtics"] nebija Porziņģa. Mūsu zonas aizsardzība radīja lielas problēmas. Es ticu, ka tā joprojām var radīt problēmas, bet, kad pretim ir Porziņģis, kurš metienus var izpildīt pāri gandrīz jebkuram sedzējam, ir ļoti grūti viņus nosegt. Arī Sems Hausers trāpīja metienus pēc labi izspēlētiem uzbrukumiem. Mums būs labāk jāsagatavo zonas aizsardzība," sacīja Jovičs.

20 gadus vecais Jovičs spēlē pret "Celtics" guva 10 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Sērijas otrā spēle notiks 24.aprīlī Bostonā, 27. un 29. aprīlī mači notiks Maiami.

Ja sērijā būs nepieciešamas vairāk par četrām cīņām, tās notiks 1. maijā Bostonā, 3. maijā Maiami un 5. maijā "Celtics" laukumā.

Pērn "play-off" turnīrā "Celtics" atspēlējās no 0-3, taču beigās ar 3-4 piekāpās "Heat" komandai, kas sasniedza NBA finālu, kur Maiami komandai nācās atzīt Denveras "Nuggets" pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu