Video Latvijas grupas favorītu cīņā Zviedrijas hokejisti uzveic ASV

Čehija "bullīšos" uzveic Somiju
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zviedrijas izlases hokejisti
Zviedrijas izlases hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas hokeja izlase piektdien Ostravā pasaules čempionāta pirmajā mačā uzvarēja ASV, bet Prāgā meistarsacīkšu saimnieces Čehijas un Somijas duelī pēcspēles metienos pārāki bija mājinieki.

Sacensību jaunumiem, spēļu kalendāram, turnīra tabulām, rezultātiem un statistikai var sekot līdzi TVNET speciālajā sadaļā "Hokejs 2024".

B apakšgrupā Latvijas izlases pretinieču duelī Zviedrija ar rezultātu 5:2 (1:0, 2:1, 2:1) pārspēja ASV.

Mača devītajā minūtē aizturētā soda laikā zviedrus vadībā izvirzīja Jūels Ēriksons-Ēks, bet otrā perioda ceturtajā minūtē ar precīzu plaukstas metienu izcēlās Lūkass Raimonds. Trešdaļas otrajā pusē Zeks Verenskis ar metienu no distances guva pirmos vārtus amerikāņiem, bet Markuss Jūhansons atjaunoja zviedriem divu ripu pārsvaru.

Trešā perioda ceturtajā minūtē pretī vārtiem nekļūdīgs bija Broks Nelsons - 2:3. Pamatlaika pēdējā minūtē pa ripai tukšos vārtos iemeta Viktors Hedmans un Ēriksons-Ēks.

Pirms tam šajā apakšgrupā Vācija ar 6:4 uzvarēja Slovākiju.

Latvijas izlase cīņā iesaistīsies sestdien ar maču pret Poliju.

Savukārt A apakšgrupā Prāgā Čehija ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Somiju.

Čehi sāka apņēmīgi, pirmajā periodā nomētājot pretinieku vārtus (10:1). Mačs aizritēja dinamiski, taču vārti netika gūti kā pamatlaikā, tā arī papildlaikā, tādējādi spēles uzvarētāja tika noskaidrota pēcspēles metienu sērijā.

Harri Seteri 65 minūtēs atvairīja 27 metienus, bet Lukāšs Dostāls - 21. Dostāls arī pēcspēles metienos netika pārspēts, bet Seteri sarūgtināja Ondržejs Kaše un Romans Červenka.

Pirms tam Prāgā Šveices izlase ar rezultātu 5:2 bija pārāka pār Norvēģiju.

A apakšgrupā Prāgā cīnās Austrija, Kanāda, Čehija, Dānija, Somija, Lielbritānija, Norvēģija un Šveice, bet B apakšgrupā Ostravā spēkus mēro Latvija, ASV, Vācija, Zviedrija, Francija, Kazahstāna, Slovākija un Polija.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu