IIHF prezidents Fāzels: Ideālā variantā pasaules čempionātā būtu jāspēlē 12 komandām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels piekrīt iepriekš medijos paustajam apgalvojumam, ka pasaules čempionātā 16 komandu skaits ir pārāk liels, vienlaikus norādot, ka būs grūti samazināt dalībnieku skaitu.

«Piekrītu, ka ideālā variantā komandu skaitam pasaules čempionātā būtu jābūt 12, katrā grupā pa sešām,» aģentūrai TASS sacīja Fāzels. «Tas būtu jau cits līmenis, taču ko tādu būtu ļoti sarežģīti īstenot.»

Šobrīd pasaules čempionātā sacenšas 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās pa astoņām valstsvienībām katrā. Grupu spēcīgākās četras izlases turpina cīņu ceturtdaļfinālā, bet vājākā vienība zaudē vietu elites divīzijā.

«No otras puses, mums līdz šim nebija pasaules čempionāts noticis Dānijā, jo risinājās spēcīgāko izlašu valstīs,» teica Fāzels. «Pašreizējais komandu skaits ir labs balanss.»

Turnīrā Dānijā fiksēti vairāki graujoši rezultāti. Piemēram, Kanāda ar 10:0 sagrāva sacensību debitanti Dienvidkoreju, vairākas spēles noslēgušās ar rezultātu 7:0 un 8:1.

Iepriekš vairāki hokeja eksperti norādījuši, ka kļuvusi lielāka līmeņa starpība starp spēcīgākajām vienībām un elites grupas pastarītēm.

«Piekrītu, ka šogad ir vairāki graujoši rezultāti, tajā skaitā 10:0, kad Kanāda sagrāva Dienvidkoreju. Tomēr jau nākamajā nedēļā sāksies izslēgšanas turnīrs un viss mainīsies,» skaidro Fāzels.

Pasaules čempionāts Kopenhāgenā un Herningā risināsies līdz 20. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu