Krievijas tenisiste Kasatkina par savu seksuālo orientāciju: Man sola garantēt drošību Saūda Arābijā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas tenisiste Darja Kasatkina
Krievijas tenisiste Darja Kasatkina Foto: EPA/Scanpix

Krievijas tenisiste Darja Kasatkina publiski neslēpj savu homoseksualitāti. Pērn viņa pauda bažas par cilvēktiesību pārkāpumiem Saūda Arābijā, taču tagad sportistes domas mainījušās.

26 gadus vecā Kasatkina patlaban WTA rangā ieņem 11. vietu, vienu pozīciju aiz Latvijas labākās tenisistes Aļonas Ostapenko.

Kasatkina ir ceļā uz to, lai kvalificētos sezonas noslēguma turnīram "WTA Finals", kas novembrī risināsies Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā.

Saūda Arābijā ar likumu ir aizliegta homoseksualitāte, taču Kasatkina esot saņēmusi garantijas, ka varēs justies droši šajā valstī.

"Man ir sniegtas garantijas, ka man viss būs labi," intervijā BBC sacīja Kasatkina, kurai vaicāja, vai homoseksuāli sportisti var justies droši Saūda Arābijā.

Līdzīgs jautājums Kasatkinai tika uzdots pērn Vimbldonas čempionātā. Krievijas tenisiste toreiz pauda bažas par cilvēktiesību problēmām Saūda Arābijā.

"Ja es kvalificēšos ["WTA Finals"], tas nozīmēs, ka esmu pasaules labāko astotniekā - tā man būtu lieliska ziņa," teica Kasatkina.

"Redzams, ka Saūda Arābija šobrīd ļoti aizraujas ar sportu. Viņi vēlas attīstīt šo sporta veidu," norādīja Krievijas tenisiste.

"Domāju, ka tas ir lieliski, ja vien tas dod iespēju bērniem un sievietēm gan redzēt sportu, gan nodarboties ar to," piebilda Kasatkina.

Kasatkina šajā nedēļā piedalījās Madrides "WTA 1000" turnīrā. Astotdaļfināla mačā viņa ar 6-3, 2-6, 2-6 atzina Kazahstānas pārstāves Jūlijas Putincevas (WA 50.) pārākumu. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu