Žurnālists: Greckis soma Aho priekšā var izstiepties vai sarauties

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas laikraksta «Aftonbladet» žurnālists Mats Venerholms ir stāvā sajūsmā par Somijas izlases uzbrukumu pasaules čempionātā, īpaši izceļot talantīgo Sebastianu Aho, kurš divās spēlēs jau iekrājis 10 rezultativitātes punktus. Viņš arī norāda, ka kļuvusi krietni lielāka starpība starp favorītēm un lejas gala komandām. 16 dalībnieces turnīrā esot par daudz.

«Jau tagad Aho rēķinā ir 10 punkti. Desmit punkti pēc aizvadītām divām spēlēm. Veins Greckis var izstiepties vai sarauties. Saprotu, ka Somijas izlases vadība ir apmierināta ar savu uzbrukumu, bet ko mums tas rāda pasaules čempionātā? Starpība starp favorītiem un pārējām komandām ir kļuvusi lielāka,» raksta Venerholms. «Kanāda uzvarēja spēli ar 10:0, Krievija ar 7:0, un tas vairs nav interesanti.»

20 gadus vecais Aho iepriekšējā mačā pret Latviju piedalījās septiņos vārtu guvumos, no kuriem ar rezultativitāti izcēlās sešos, gūdams divus vārtus.

«Starpība starp top un lejasgala komandām ir pārāk iela. Šķiet, 16 komandas pasaules čempionātā ir par daudz,» uzskata hokeja žurnālists. «Tik lieli rezultāti turnīrā nav smuki. Bet visa cieņa sacensību superzvaigžņu priekšā.»

Latvija Somijas komandai piekāpās ar 1:8. Ar tādu pašu rezultātu talantīgajai izlasei zaudēja arī pasaules čempionāta debitante Dienvidkoreja.

«Esmu pietiekami vecs, lai atcerētos vienīgo pasaules čempionātu ar Veina Grecka piedalīšanos. Tas notika 1982. gadā, kad Greckis jau bija īsta superzvaigzne, NHL sezonas laikā nopelnot 212 rezultativitātes punktus. Zināt, cik viņš punktu nopelnīja tajā čempionātā? 14 (6+8) desmit mačos. Atceros, kā pie televīzijas ekrāna baudīju viņa spēli. Veins kļuva par sacensību labāko snaiperi,» klāsta pieredzējušais žurnālists.

Somijas valstsvienība tiek uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm. Pēdējos gados šīs valsts izlases ar ļoti labiem panākumiem spēlējušas U-18 un U-20 čempionātos, tagad jaunajai paaudzei pienesumu dodot nacionālajai komandai.

Divās spēlēs somi pretinieku vārtsargus pārspējuši 16 reizes. Tiesa, ne Latvija, ne Dienvidkoreja nav Somijas kalibra pretinieks.

Aho, kurš aizvadīja rezultatīvu sezonu (29+36) Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Karolīnas «Hurricanes», šajā turnīrā guvis četrus vārtus un izpildījis sešas rezultatīvas piespēles. Viņš ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu